Thursday , July 25 2024

978 de candidați din județul Suceava au contestat notele obținute la Evaluarea Națională

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a finalizat înregistrarea contestațiilor în urma afișării rezultatelor obținute de candidați la Evaluarea Națională 2024. Au fost depuse 978 de contestații, dintre care 524 la Limba și literatura română și 454 la Matematică.

Obiectiv, rezultate, evaluare, stiri, elevi

Amintim că cea mai mică medie din acest an de la Evaluarea Națională este 1,50, iar în total sunt 1.468 de medii sub 5,00. La nivelul județului, 4.707 candidați din cei 6.175 prezenți la ambele probe au reușit să obțină medii peste 5,00. Promovabilitatea este de 76,22%, înainte de soluționarea contestațiilor.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 9 iulie, după soluționarea contestațiilor.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial este media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Înscrierea pentru admiterea la liceu se va face în perioada 11-12, 15-22 iulie, când vor fi completate opțiunile elevilor în fișele de înscriere, iar repartizarea computerizată va fi în data de 24 iulie. (O. N.)

 

 

 

 

Vezi si

Dinos and Sea Monsters: expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici, în parcarea Iulius Mall Suceava

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite în parcarea Iulius Mall, prin intermediul …