Sunday , December 4 2022

97% din suceveni vor ca maidanezii sa fie prinsi si dusi `n adaposturi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat c\ acesta este rezultatul `n urma consult\rii popula]iei ce a avut loc cu ocazia [edin]elor asocia]iilor de proprietari n „Cred c\ este mai bine c\ am procedat `n acest fel pentru c\ la un eventual sondaj erau chestionate `n jur de o mie de persoane [i era riscul ca s\ fim acuza]i de m\sluire a rezultatului”, a declarat Ion Lungu

Majoritatea cet\]enilor municipiului Suceava sunt de acord ca maidanezii s\ nu mai fie l\sa]i s\ umble liber pe str\zi, ci s\ fie prin[i [i trimi[i `ntr-un ad\post special amenajat. Acest lucru a rezultat, conform celor spuse de primarul Ion Lungu, `n urma consult\rii f\cute la ini]iativa municipalit\]ii sucevene, odat\ cu [edin]ele de la asocia]iile de proprietari. Primarul a precizat c\ la [edin]\, din p\cate, nu s-au prezentat foarte mul]i cet\]eni, ci `n jur de cinci mii. „Din cei 4.924 de suceveni care au participat la [edin]ele asocia]iilor de proprietari, 97% au fost de acord cu ridicarea c=inilor de pe str\zile ora[ului. M\ a[teptam la o participare mai mare, dar din p\cate sim]ul civic este `n suferin]\. Cu toate acestea, cred c\ este mai bine c\ am procedat `n acest fel pentru c\ la un eventual sondaj erau chestionate `n jur de o mie de persoane [i era riscul ca s\ fim acuza]i de m\sluire a rezultatului”, a declarat Ion Lungu.
El a precizat c\ `n bugetul local a fost prev\zut\ suma de 300.000 de lei pentru extinderea actualului ad\post de animale din lunca Sucevei. Documenta]ia este `n curs de finalizare, dup\ cum a spus primarul. De asemenea, pentru a se evita procedurile mai ample cu licita]iile, s-a optat pentru varianta efectu\rii lucr\rilor `n regie proprie, de c\tre direc]ia Domeniului Public. Aceast\ structur\ este `n subordinea Prim\riei Suceava [i are, printre atribu]ii, [i cele legate de ecarisaj. ~n momentul actual, num\rul de animale f\r\ st\p=n, `n propor]ie cov=r[itoare c=ini, care se afl\ `n cu[tile ad\postului din lunca Sucevei este de 1.500, dar num\rul celor care se afl\ `n libertate este cel pu]in la fel de mare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …

No comments

  1. bibi…te invit sa te muti in beverly hills.cumpara tu alea 2 crasme si inchide-le.cu cainii maidanezi ce ai?nu toti sunt cum arata la tv ca l-a sfasiat pe cutarescu.pana la urma vorba aia:cainele cel mai bun prieten al omului.ca sunt gogomani de nastia cu frica de caini,e partea a -2-a .ocolitii.dar ce vina au ei ca exista?hiene fara suflete ce sunteti “hingherilor”.lasati-i sa traiasca.pe mine nu m-a intrebat nimeni nimic de vreun sondaj.

  2. Nu te mai cred.Ai promis prea multe si nu ai facut nimic domnule.Macar problema cainilor putea fi rezolvata in acesti ani cat ai umflat falcutele.Dar nimic ,totusi insist si invitatia prin G.Enescu ramane valabila sa admiri haitele de caini .Din spate la Dorna pe seara va astept daca aveti curajul pe jos.Intai intalnirea pe trepte cu alcoolicii aninimi de la cele 2 BIRTURI INFECTE și aapoi cainii si mizeria.

  3. Bravo!
    Acu s-o mai vad si pe asta realizata si pot spune ca in sfarsit a facut prelipcarul si ceva pentru cetateni!
    Cel mai bine rr fi bine ca maidanezii sa fie eutanasiati iar banii economisiti sa fie distribuiti la orfelinate si azile de batrani!!!!

  4. deja e masluit, 97% nu este adevarat! majoritatea sucevenilor vor ca cainii sa fie eutanasiati! iar tu primar care ne-ai mintit ca vei rezolva problema cainilor timp de 2 mandate nu vei mai primi votul meu. punct