Thursday , June 30 2022

966 de cazuri active de COVID in tot judetul, 290 de bolnavi COVID in spitale

In județul Suceava sunt duminica, 27 decembrie 966 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție in 101 localitati. 290 de suceveni diagnosticati cu COVID sunt internati in spitalele din judet, unde mai sunt disponibile 147 de paturi disponibile in sectoarele COVID. La Terapie Intensiva la Spitalul Judetean erau duminica dimineata 2 locuri libere in sectorul COVID. In ultimele 24 de ore au fost testate 283 de suceveni, 81 dintre ei fiind depistati pozitiv.

Astăzi, la ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 13.446 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 13 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 449 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 94 pacienți sunt în zona tampon și 202 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienți diagnosticați Covid-19:

10 prezintă forme ușoare;

80 prezintă forme medii ale bolii;

45prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 10 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 401 paturi libere, din care 75 pentru pacienți Covid-19, 235 în sectorul non-Covid și 91 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt 2  paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 24 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 18 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 58 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare, 41 prezentând forme medii, 8 forme grave și 2 pacienti în formă critică)  un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt  internati 2 pacienti.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 33 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 29 prezintă forme medii și 4 forme grave, un sunt  persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 20 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (0  prezentând formă ușoară, 16 forme medii și 4 cu forme grave) și un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare și 11 prezentând forme medii) și  un sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 27 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 9 pacienți diagnosticați cu Covid-19 ( 8 cu forme ușoare și 1 persoana cu forme medii) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16  locuri în sectorul Covid.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 290 nu sunt  persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus .

La nivelul județului sunt disponibile 147 de locuri libere Covid și 103 locuri pentru zona tampon.

        Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

In carantină se afla 893 persoane, din care 18 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 594 de persoane, din care 22 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 18 au peste zece cazuri.

 

Vezi si

Mitropolia Moldovei: „Propunerea domnului Flutur de înființare a Mitropoliei Bucovinei înseamnă o serie de schimbări care nu sunt realiste”

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a reacționat la afirmația lui Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului Județean …