Tuesday , January 31 2023

953 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în județul Suceava. Rata infectarilor a urcat la 1,25  la mia de locuitori

Datele legate de epidemia de coronavirus in judetul Suceava arata cresteri pe toata linia si joi, 15 octombrie. Astazi in judet sunt 953 de cazuri active fata de 877 ieri, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare a mia de locuitori a crescut la 1,25, fata de 1,15 ieri. Numarul de suceveni depistati pozitiv in ultimele 24 de ore a scazut, e drept, la 116, fata de 173 ieri, insa si numarul celor testati e mai mic – 485 astazi, in timp ce ieri au fost testati 771. Numarul de pacienti COVID internati a crescut de la 231 ieri la 243 astazi. Spitalul Judetean are astazi 50 de bolnavi COVID cu forme severe si 17 la ATI in stare grava, din care doi ventilati mecanic. De altfel, sectia de Terapie Intensiva anunta joi dimineata doar un pat disponibil pentru pacientii COVID.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 36 persoane declarate vindecate.

Grafica: mindcraftstories.ro

Din totalul celor 537 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 155 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 310 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 155 pacienți diagnosticați Covid-19:

71 prezintă forme medii ale bolii;

17 prezintă forme ușoare,

50 prezintă forme severe;

17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 2 pacienti sunt ventilati mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 385 de paturi libere din care 63 pentru pacienți Covid-19, 197 în sectorul Non-Covid și 125 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 22 ventilatoare libere din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 88 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61557, în ultimele 24 de ore fiind testate 485 de persoane.

Astăzi, la ora 9.00, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6046 de persoane declarate vindecate.

în carantină se afla joi, 15 octombrie 504 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 252 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 20 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

In județul Suceava sunt astazi 953 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1,25  la mia de locuitori.

Pe raza judeţului Suceava se vor desfășura în continuare activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber.

Amintim cetățenilor că este în vigoare Hotărârea nr. 41/12.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, prin care se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, expoziții, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Suceava.

De asemenea, se recomandă purtarea măștii de protecție la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, pe raza județului, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, precum și în alte zone aglomerate, se arata intr-o informare transmisa de Prefectura Suceava.

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …