Wednesday , December 7 2022

95% dintre elevii suceveni din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut ieri simularea probei de BAC la Limba şi literatura română

simulare bac [800x600]


12.379 de liceeni suceveni s-au înscris la simularea de bacalaureat, dintre care doar aproximativ 95% au fost prezenţi la simularea probei de Limba şi literatura română ce a avut loc ieri, 2 martie 2015. Dintre aceştia 5.617 sunt în clasa a XI – a şi 6.762 în clasa a XII – a, însă la clasa a XI – a prezenţa a fost de 95.37%, în timp ce la clasa a XII – a procentul a fost de 95.43%.
Elevii au susţinut proba în clasele în care îşi desfăşoară activitatea în mod normal, aşezaţi câte unul în bancă şi supravegheaţi video. De asemenea, ca şi anul trecut, cei ce i-au supravegheat au fost profesori de altă specialitate, iar cei corectează lucrările sunt profesori de limba română, unul fiind de la clasă, iar unul, tot de limba română dar care predă la altă clasă. O noutate este faptul că de data aceasta elevii care obţin note mari şi vor să le treacă în catalog trebuie să solicite acest lucru, iar profesorii le vor consemna. Subiectele au fost trimise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice înainte cu puţin timp de începerea simulării.
Amintim că fiecare liceu este considerat centru de examen, adică, elevii nu trebuie să se grupeze, ca la BAC-ul propriu-zis, însă cei de la Seminarul Teologic s-au grupat cu cei de la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” din cauză că sălile în care teologiştii îşi desfăşoară orele nu sunt supravegheate video.
Astăzi, tot începând cu orele 09:00 are loc simularea probei la Limba şi literatura maternă, în cazul acesta la Limba şi literatura ucraineană la care s-au înscris aproximativ 50 de elevi din două clase, una de a XI – a şi una de a XII – a de la Colegiul “Laţcu Vodă” Siret. Si în cazul acestei probe subiectele sunt unice şi sunt trimise de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice cu puţin timp înaintea începerii probei. Următoarea probă a Simulării de Bacalaureat este proba obligatorie a profilului şi va avea loc mâine, 4 martie, iar pe 6 martie se va desfăşura simularea probei la alegere a profilului şi specializării. (I.G.N.)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …