Tuesday , November 29 2022

95 de milioane de euro pentru modernizarea a 215 kilometri de drumuri judeţene

In acest an, CJ Suceava demarează modernizarea a 18 drumuri judeţene. Banii pentru lucrări ar trebui să provină din mai multe surse de finanţare: 16 vor fi realizate pe diverse proiecte cu finanţare guvernamentală, europeană sau prin credit, iar două cu fonduri propriiflutur 19 dec 2017

Consiliul Judeţean Suceava intenţionează ca, începând de anul acesta, să demareze lucrările de moder­nizare şi reabilitare a 18 drumuri judeţene. Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a precizat că acele 18 tronsoane de drumuri judeţene au, însumată, o lungime totală de 215 kilometri, iar estimarea cu privire la valoarea lucrărilor este de circa 95 de milioane de euro, fiind vorba de sume atrase din mai multe surse de finanţare.

Din cele 18 tronsoane de drum judeţean, 16 vor fi realizate pe diverse proiecte cu finanţare guvernamentală, europeană sau prin credit, iar două pe fonduri proprii. Gheorghe Flutur s-a referit la cele 8 drumuri pentru care au fost semnate contractele de finanţare între CJ Suceava şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Aministraţiei ­Pu­blice şi Fondurilor Europene, fondurile urmând a fi asi­gurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017 – 2020 (PNDL II).

Este vorba doar despre drumurile a căror finanţare a fost aprobată, de principiu, în partea a doua a anului trecut, deşi CJ Suceava a depus mai multe proiecte şi are în vedere să mai atragă fonduri prin PNDL II, în eventua­litatea în care se va concretiza o astfel de posibilitate.

De asemenea, alte patru tronsoane de drum judeţean vor fi realizate prin Programul Operaţional Regional, fiind vorba de proiectul demarat de administraţiile judeţene din Iaşi şi Suceava prin care se doreşte mo­der­nizarea unor porţiuni de drum care să asigure o alternativă rutieră pentru traficul din Suceava spre Iaşi. Conform precizărilor lui Gheorghe Flutur, alte trei lucrări urmează a se face din credite, iar una prin programul transfrontalier România-Ucraina-Republica Moldova, fiind vorba de o porţiune de drum judeţean aflată pe raza comunei Izvoarele Sucevei. (D.P.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …