Thursday , September 29 2022
Breaking News

905 cazuri active de COVID în tot județul și niciun loc în sectoarele COVID de Terapie Intensivă

În tot județul Suceava erau luni, 1 martie 905 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în 100 de localități, cifră în ușoară scădere față de zilele precedente. A crescut, în schimb, numărul bolnavilor de COVID internați – 318 în toate spitalele din județul Suceava, arată datele cetralizate de DSP și transmise de Prefectură. Secțiile de Terapie Intensivă nu mai au niciun pat disponibil pentru pacienții COVID în stare gravă, la Spitalul Județean fiind internați 18 pacienți la ATI COVID, din care 7 intubați, iar la Spitalul Rădăuți 2 bolnavi în stare critică. În sectoarele COVID ale unităților spitalicești din județ sunt 141 de locuri libere. În ultimele 24 de ore au fost testate puține persoane, 307, din care 30 au fost depistate cu infecție cu coronavirus, conform cifrelor oficiale de la Grupul de Comunicare Strategică.

Luni, la ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 19022 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 587 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 177 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 76 pacienți sunt în zona tampon și 334 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 177 pacienți diagnosticați Covid-19:

8 prezintă forme ușoare;

102 prezintă forme medii ale bolii;

49 prezintă forme severe;

18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 7 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 308 paturi libere, din care 63 pentru pacienți Covid-19, 197 în sectorul non-Covid și 48 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid, sunt 17 ventilatoare libere, din care 4 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 50 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 34 prezentând forme medii, 12 forme grave, 2 forme critice), 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 38 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid  sunt internați 2 pacienți, nefiind  locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 14 prezintă forme medii, 9 forme grave, și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 forme medii și 6 cu forme grave), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 32 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 25 prezentând forme medii), și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

          Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 318 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 90.

La nivelul județului sunt disponibile 141 de locuri libere Covid și 66 locuri pentru zona tampon.

  Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 154670, în ultimele 24 de ore fiind testate 307 de persoane.

În carantină erau luni dimineață 689 persoane, din care 31 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 499 persoane, din care 25 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

 

Vezi si

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României. “Galben-verzii” au pierdut la limită cu UTA Arad, în fața a 4.000 de spectatori pe Areni (FOTO, VIDEO)

Foresta a părăsit cu fruntea sus Cupa României, după ce a pierdut la limită, scor …

One comment

  1. Întrebarea mea este adresata DSP Suceava respectiv Spitalului Judetean Suceava,de ce Jud Suceava are cel mai mare numar de decedati Covid dupa Bucuresti?????ceva nu merge bine in tratarea bolnavilor sau lipsește ceva in profesionalismul medicilor din acest spital.