Saturday , March 25 2023

9 percheziții la Suceava și Zvoriștea, la traficanți de țigări. Trei bărbați au ajuns în arest

Pe 20 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.  Au fost efectuate un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Suceava și comunei Zvoriștea, în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În urma desfășurării perchezițiilor a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 26.280 buc.  țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în valoare de cca. 20.000  lei, împreună cu alte bunuri de interes pentru cauză (telefoane mobile, lacăt, chei acces, documente etc.).

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate a fost aplicată și o sancțiune contravențională, în valoare de 20.000 lei.

În continuare, în vederea completării probatoriului administrat s-au desfășurat cercetări față de persoanele vizate, iar la data de 26 ianuarie 2023, după audierea în calitate de suspecți, față de 3 bărbați, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal față de cei trei bărbați dar și alte persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă”, în formă agravantă.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …