Monday , July 22 2024

9 milioane de euro pentru modernizarea aducțiunilor de apă și rețelelor din Câmpulung și Dorna

La aproape un an și jumătate de la anularea unei licitații pentru „Modernizarea surselor de apă, a gospodăriilor de apă și a capacităților de înmagazinare apă în localitățile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei”, ACET organizează o nouă licitație pentru atribuirea aceluiași contract.

Există, totuși, o diferență semnificativă: valoarea contractului. Dacă la licitația din aprilie 2023 valoarea abia dacă depășea 39 de milioane de lei pentru lucrările de la Câmpulung și de la Dorna, de data aceasta valoarea fără TVA este de 44.237.551 lei, ceea ce înseamnă că se apropie de echivalentul a nouă milioane de euro. Este posibil ca în 26 august, când va avea loc licitația pentru atribuirea contractului, să rezulte sume mai mici la contractare în funcție de valoarea ofertelor care vor fi depuse, dar rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla în cazul ambelor loturi.

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc au valoarea de 23.522.989 lei și cele de la sistemul de alimentare cu apă pentru municipiul Vatra Dornei au valoarea de 20.714.562 lei.

Contractele pentru ambele loturi includ proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului în conformitate cu cerințele din Caietul de sarcini. În cazul lucrărilor pentru sistemul de alimentare cu apă al municipiului Câmpulung Moldovenesc sunt prevăzute: reabilitare priză de apă Sadova; reabilitare front de captare Sadova; reabilitare front de captare Aeroport; reabilitare conducte de aducțiune în Câmpulung Moldovenesc; reabilitare rezervoare apă potabilă în localitatea Câmpulung Moldovenesc.

Pentru sistemul de alimentare cu apă al municipiului Vatra Dornei, lucrările prevăzute constau în: reabilitare priză de apă; reabilitare stație de pompare apă brută; reabilitare conductă de aducțiune apă brută; reabilitare stație de tratare a apei; reabilitare conducte de aducțiune și rezervoare de apă potabilă. (D.P.)

Vezi si

Trei zile pline de dansuri și cântece bucovinene la Câmpulung Moldovenesc. Show total susținut de Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, urmat de un fabulos foc de artificii

În weekendul acesta, principalul eveniment din zona de munte a județului Suceava a fost Festivalul …