Saturday , December 3 2022

9.500 de pachete cu ţigări, descoperite la frontiera cu Ucraina

tigari confiscate

Poliţiştii de frontieră au confiscat, în ultimele 24 de ore, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control, 9.460 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 10.000 de lei u o parte din ţigări erau ascunse în două maşini, în locaşuri special amenajate, mai exact, în podeaua autoturismelor şi în locul roţii de rezervă

Luni, în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, a fost depistat, pe sensul de intrare în ţară, suceveanul Ilie G., de 26 de ani, la volanul unui Mercedes. Fiind suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu vameşii au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în locaşuri special amenajate, mai exact în locul roţii de rezervă şi în podeaua autoturismului, cantitatea de 2.100 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. }igările în valoare de 2.625 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost amendat de către vameşi cu 10.000 lei. Totodată, Mercedesul în valoare de 13.500 de lei a fost indisponibilizat deoarece avea confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.
Tot luni, în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul aceluiaşi punct de trecere a frontierei au mai depistat, pe sensul de intrare în România şi un ucrainean – Iaroslav T., de 30 ani – conducând un microbuz Citroen. In urma unui control amănunţit asupra microbuzului, efectuat de echipa comună au fost descoperite în podeaua microbuzului, 3.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Si în acest caz, ţigările de 4.270 lei au fost ridicate în vederea confiscării, şoferul a fost amendat de către vameşi cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar microbuzul Citroen în valoare de 21.500 de lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Si poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina, au descoperit, în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Lupcina, opt colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. „Lucrătorii noştri au procedat la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice pentru identificarea persoanelor implicate, totodată fiind informate autorităţile de frontiera ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului. In urma inventarierii coletelor, s-a dovedit că acestea conţin 3.890 pachete de ţigări, marca Viceroy, în valoare de aproximativ 3.900 de lei. In cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării”, a precizat Ionela Husdup. (Dan P.)
 

Vezi si

Amendă de 2.000 de lei pentru un șofer din Straja prins transportând lemn fără acte în valoare de 335 de lei

Joi, 1 decembrie, în jurul orei 15:45,  pe DJ 209G, pe raza comunei Brodina,polițiștii au …