Friday , March 29 2024

O mulţime de tamponări după ultimul val de ninsori

 Zăpada care a acoperit toate drumurile din judeţul Suceava a dat mult de furcă şoferilor, astfel că au avut loc mai multe accidente rutiere u la Mitocu Dragomirnei s-a produs un carambol între trei maşini, după ce un şofer a pierdut controlul unui autoturism u două maşini s-au ciocnit la Moara, iar un bărbat a fost rănit grav după ce un şofer a scăpat maşina de sub control u sâmbătă, şoferul unui taxi a fost “surprins” de iarnă cu cauciucuri de vară şi a lovit o maşină care circula regulamentar
Cum la sfârşitul săptămânii recent încheiate zăpada a pus stăpânire pe drumurile din judeţul Suceava, accidentele rutiere nu s-au lăsat mult aşteptate. Pe şoselele din judeţul nostru au avut loc mai multe accidente însă care nu s-au soldat cu persoane rănite grav.
Vineri, 22 martie, la ora 15.05, pe DJ 208 D, din comuna Mitocu Dragomirnei, Ioan Codorov, de 50 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune laterală cu maşina Audi A4 condusă de Simona Ionesie, de 25 de ani, din municipiul Vatra Dornei, care la rândul ei s-a izbit frontal în autovehiculul Volkswagen Passat, la volanul căreia se afla Vasile Scripcaru, de 49 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, ambele vehicule circulând pe sensul opus. ~n urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferilor Ioan Codorov şi Vasile Scripcaru, care vor avea nevoie între 4 şi 6 zile de îngrijiri medicale. Cei trei participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge.
Tot vineri, la ora 17.30, la intersecţia dintre DJ 209 C cu DC 71 Moara, pe raza comunei Moara, Gheorghe {leap, de 50 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul Opel Vectra, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu gheaţă, a intrat în derapaj şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu maşina Opel Corsa condusă de Vasile Chiţău, de 39 de ani, din municipiul Suceava, care circula pe contrsasens. ~n urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui Vasile Chiţău care va avea nevoie pentru vindecare de 1 – 2 zile de îngrijiri medicale. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care le-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
~n data de 22 martie, la ora 19.15, pe DN 2, pe raza comunei Drăguşeni, Petru Diaconescu, de 63 de ani, din comuna Holboca, judeţul Iaşi, în timp ce era la volanul autoturismului Toyota Corolla, din cauza neadaptării vitezei la carosabilul acoperit cu gheaţă, a derapat, l-a surprins şi accidentat pe Dumitru Costică, de 30 de ani, din municipiul Iaşi, şoferul unei autoutilitare Renault, care era oprită pe partea carosabilă, victima fiind ieşită din autovehicul. ~n urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui Dumitru Costică care a fost diagnosticat cu „fractură gambă dreaptă” având nevoie pentru vindecare de 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu alcooltestul, rezultatele fiind negative, după care le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Sâmbătă, 23 martie, la ora 16.55, în intersecţia străzii Universităţii cu Bulevardul 1 Mai din municipiul Suceava, Ioan Colodie, de 34 de ani, localnic, posesor al permisului de conducere categoria B, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, folosit ca şi taxi, a intrat în coliziune cu maşina Volkswagen Golf condusă de Florin Hăşnic, de 18 ani, din comuna Ipoteşti, posesor al permisului de conducere categoria B din anul 2012. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a celor doi şoferi, care au fost testaţi cu etilotestul, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice în sânge. De remarcat este faptul că maşina condusă pe Ioan Colodie pe care o folosea ca şi taxiu avea cauciucuri de vară pe puntea din spate. (C.Z.)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …