Friday , February 3 2023

877 de cazuri de COVID active in judet. Incidenta creste la 1,15 la mia de locuitori

Raportul la nivel judetean prezentat astazi de Prefectura Suceava arata o crestere ingrijoratoare a numarului de infectari cu coronavirus, de cazuri active, a incidentei la mia de locuitori si a ratei de pozitivare. Fata de ieri, cand in judet erau 783 de cazuri de COVID in evolutie, astazi avem 877. Incidenta cumulata la mia de locuitori a crescut la nivel judetean de la 1,02 la 1,15. Numarul de persoane infectate in ultimele 24 de ore este de 173 (fata de 90 ieri), din 771 de suceveni testati. 231 de pacienti COVID se afla in spitalele din Suceava si Radauti. La Spitalul Judetean sunt 50 de bolnavi COVID cu forme severe si 14 la ATI, din care unul ventilat mecanic. La Terapie Intensiva erau miercuri dimineata 4 paturi disponibile pentru bolnavii COVID.

La nivelul județului Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 552 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 154 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 321 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 154 pacienți diagnosticați Covid-19:

76 prezintă forme medii ale bolii;

14 prezintă forme ușoare,

50 prezintă forme severe;

14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 1 pacient este ventilat mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 370 de paturi libere din care 62 pentru pacienți Covid-19, 189 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 22 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 77 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61072, în ultimele 24 de ore fiind testate 771 de persoane.

Astăzi, 14.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6014 de persoane declarate vindecate.

Miercuri, 14 octombrie, în carantină se afla 460 de persoane, anunta Prefectura Suceava. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 295 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 19 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

Conform datelor transmise de autoritati, în județul Suceava sunt astazi 877 de cazuri de infecție Covid -19 în evolutie, iar incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1.15 la mia de locuitori.

“Facem un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi de respectare a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2.

RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”, transmit sucevenilor reprezentantii Institutiei Prefectului.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …