Saturday , October 1 2022

80.000 de turisti au mers cu mocanita de la Gura Humorului, in luna decembrie

N „~n decembrie am atins un v=rf pe care nu ne a[teptam s\-l atingem. Efectiv foarte multe zone nu au f\cut fa]\, astfel `nc=t mai multe gospod\rii ]\r\ne[ti au fost `n situa]ia de a caza turi[ti. Cred c\ din punct de vedere al evenimentelor, jude]ul Suceava, Bucovina, a marcat cel mai important moment din toat\ aceast\ campanie de promovare pe partea de tradi]ii, turism rural, gastronomie”, a declarat pre[edintele Consiliului Jude]ean Suceava, Gheorghe Flutur

Peste 80.000 de turi[ti s-au plimbat cu moc\ni]a amplasat\ `n parcul Arini[ din Gura Humorului. Anun]ul a fost f\cut, ieri, de pre[edintele Consiliului Jude]ean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, `n urma unei analize a derul\rii proiectului „Cr\ciun `n Bucovina”, `mpreun\ cu membrii Asocia]iei pentru Turism Bucovina [i a Asocia]iei „Produs `n Bucovina”. Reamintim c\, `n luna decembrie a anului trecut, pe digul p=r=ului Humor, `ncep=nd de la principalul pod rutier din ora[ul Gura Humorului [i p=n\ la parcul Arini[, precum [i pe unele alei din acest parc, a fost amenajat un rtaseu de cale ferat\ pe care a circulat o locomotiv\ cu aburi at=t `n timpul zilei, c=t [i pe timp de noapte. Aceasta a fost una din cele mai populare atrac]ii turistice din Gura Humorului, fiind f\cut\ cu caracter temporar, `n cadrul proiectului „Cr\ciun `n Bucovina”.
Referindu-se la aspectele pozitive din bilan]ul acestui proiect de promovare turistic\ a jude]ului Suceava, Gheorghe Flutur a spus c\ `n ultima lun\ a anului trecut `n pensiunile [i hotelurile din jude]ul Suceava au fost peste 25.000 de turi[ti. „~n decembrie am atins un v=rf pe care nu ne a[teptam s\-l atingem. Efectiv foarte multe zone nu au f\cut fa]\, astfel `nc=t mai multe gospod\rii ]\r\ne[ti au fost `n situa]ia de a caza turi[ti. Cred c\ din punct de vedere al evenimentelor, jude]ul Suceava, Bucovina, a marcat cel mai important moment din toat\ aceast\ campanie de promovare pe partea de tradi]ii, turismul rural, gastronomie”, a declarat Gheorghe Flutur. Pre[edintele CJ Suceava a mai spus c\ proiectul a promovat tradi]iile, turismul rural [i gastronomia din zon\, dar a subliniat c\ s-au diversificat [i vor trebui `n continuare diversificate ofertele f\cute turi[tilor care au putut merge cu schiurile sau sania, au putut `nota `n piscine acoperite sau au mers `n drume]ii. (D.P.)

Vezi si

COD GALBEN de ploi și vijelii pentru jumătatea de vest a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare meteo COD GALBEN de instabilitate …

No comments

 1. pacalituuuuuuuuuuuuu

  da,dar tot de FLUTURAS si ai lui,e patronata.
  Cine vine in control,in asemenea cazuri?

 2. Numaratoare tipic POL-ist,din 3 in 3/

 3. @ pulpes: Daca patinoarul si bazinele sunt ale primariei, pai atunci este vorba de o EVAZIUNE PNL-ISTA, pentru ca primarul din Gura Humorului este de la PNL. Investitia de la Arinis a fost facuta de primarie, cu fonduri europene.

 4. Carcotasii raman carcotasi, totul le pute ,totul este hotie, toate relele sunt facute de PDL. Oameni buni ce ar trebui facut ca sa va multumeasca? Chiar daca ar multumi pe unii ar venii alti “destepti” care ar spune ca totul e un rahat.
  Daca ati vazut ca nu se da bon sau se majoreaza preturile ati chemat pe cei in drept sa ia masuri? Sau cel putin toata lumea nu trebuia sa cumpere bilete, dar ti-ai gasit, toti acceptam furtisagurile, toti le facem, toti strigam prinde=ti hotul ca sa putem fura noi, toti asteptam sa primim totul gratis si mai facem si mofturi ca celalant a primit mai mult. Daca este mizerie cine a facuto? Nu cei care au fost acolo, nu ei au lasat ca dupa cutremur si dupa aceea stramba din nas “:vai ce mizerie”. Cu PDL, PSD, PNL sau cu orice alt prtid tot asa va fi , Ne mai trebuie multe secole pana ne vom civiliza cat de putin. Pana atunci asta avem, asta meritam, pentru ca asteptam sa ne faca altii si noi sa comentam.

 5. E frumos,domnilor,dar,veniti la Arinis,sa vedeti ce EVAZIUNE P.D.L.-ISTA e acolo.
  ATENTIE,GARDA FINANCIARA,CURTEA DE CONTURI,PROTECTIA CONSUMATORILOR,A.N.A.F. ,.
  Sa vedeti ce furtisaguri ,pe fata,se fac acolo,
  incepand cun patinoarul,care e el primariei,da?
  Un S.R.L.,inchiriaza patine,fara bon fiscal,incaseaza ”ACCESUL PE PATINOAR”,CU 5 LEI ,FARA BILET,FARA,BON FISCAL,
  INADMISIBIL
  Sa trecem la CENTRUL SPA-ARINIS
  Domnilor,strigator la cer,ce-i acolo,schimba preturile peste noapte,te incaseaza cu 20 lei,primesti un asa-zis bilet de intrare pe care e scrisa,valoarea de 10 lei.MARE HOTIE
  Nu mai spunem de marea investitie a lui Flutur,acolo,s-au furat multi bani,dar,nu s-a luat in calcul un mic spatiu,pt. a te schimba cand intri si cand iesi de la piscina.
  INCREDIBIL,cine a proiectat acest gen de bazine,unde sa vezi ce mizerie,ca la porci,in vestiare. Unde SUNT CEI DE LA SANATATE,CEI DE LA SANIPID,CARE AU DAT AUTORIZATII DE FUNCTIONARE ?
  Domnilor,e frumos acolo la Arinis,dar,mare pacat ca tot ce-i acolo functioneaza sub protectia P.D.L. (HOTIE,FRAUDA,DELAPIDARE,ETC.)

 6. mocanita asta ar avea un succes mai mare daca i sar pune un traseu mare si care nu ar necesita costuri ft mari pe ruta MANASTIREA HUMORULUI – SUCEVITA – PUTNA – BRODINA – ARGEL – MANASTIREA MOLDOVITA – VAMA – MANASTIREA HUMORULUI, costurile nefiind unele ft mari pt realizarea acestui obiectiv, mai ales ca pe ruta Putna-Brodina-Argel exista terasamentul de cale ferata pt mocanita, intradevar trebuie reparat, de la Argel la Humor se poate folosi calea ferata existenta, urmand a se construi de la zero aproape 35 km de cale ferata pt mocanita pe ruta Humor-Sucevita-Putna, in circuind putand fi incluse ft usor si salinile si Basilica de la Cacica si manastirea Solca, lungimea traseului crecand cu aprx 10 km, costurile totale pt infiintarea acestei rute nedepasind 10 milioane euro, din care aprx 7 milioane se pot obtine de la uniunea europeana. In acest cost nu este inclus si pretul eventualelor exproprieri, in lume sunt in jur de 30 de mocanite care au un traseu mai mare de 15 km, care circula 1-2 ori pe zi la capacitate maxima, cu un pret al biletului incepand de la 10 euro

  • dA ,AR FI FRUMOS,DAR,CINE SA INVESTEASCA?
   Nu vedeti,ca atata timp cat a fost ”mocca”,a fost plin de lume,la MOCANITA?
   Acum cand e doar 2 lei,NIMENI.
   Nici macar nu o mai porneste?Lumea nu mai are bani,stimabile.
   Daca ar fi de investit banii mei,ar merge,dar sa vedeti voi ce JUPESTE P.D.L.-UL, dupa aceea.
   Ca doar la asta sunt buni,la asuprit poporul.

 7. Faceti un calcul simplu:
  1. Mocanita functioneaza de 30 de zile (o luna)
  2. Impartim 80000 calatori la 30 de zile (sa aflam o medie zilnica)= 2666 de calatori
  3. Presupun ca intr-o zi, mocanita a efectuat, in medie, 5 curse pe zi (o cursa=1/2 ora pentru ca asa reise din programul afisat), asta inseamana ca la o singura cursa a transportat 266 de calatori.
  4. Am mers cu mocanita si va spun cu mana pe inima ca la un moment dat pot calatori aproximativ 50 de persoane
  5. De la 50 la 266 e o diferenta exponentiala!
  6. Probabil ca au fost in jur de 16000 de calatori nu 80000!