Tuesday , May 24 2022

8 medii de 10 în județul Suceava și o promovabilitate de 70,3% la examenul național de Definitivat

Doi dintre candidații cu media 10 sunt profesori de arte vizuale, alți doi sunt profesori de educație fizică și sport, unul este profesor de fizică și trei sunt educatoare.

Rezultatele la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2021, înainte de contestații, au fost publicate de Ministerul Educației în cursul dimineții de miercuri, iar 70,3% dintre candidații din județul Suceava au promovat. S-au înregistrat 8 note de 10, iar aceste rezultate plasează Suceava pe locul 6 la nivel național, în funcție de numărul candidaților care au reușit să obțină nota maximă, înainte de soluționarea contestațiilor. Doi dintre candidații cu media 10 sunt profesori de arte vizuale, alți doi sunt profesori de educație fizică și sport, unul este profesor de fizică și trei sunt educatoare.

Amintim că au avut drept de participare la proba scrisă 333 de candidați, dintre care 324 au fost prezenți. Au promovat 222 candidați, iar 94 nu au reușit să obțină medii mai mari de 8.

Disciplinele de examen cu cel mai mare număr de candidați care au susținut Definitivatul sunt: învățământ preșcolar în limba română, învățământ primar în limba română, educație fizică și sport, matematică, limba și literatura română, psihopedagogie specială și biologie.

Conform calendarului aprobat, contestațiile au început a fi înregistrate de ieri la centrele de examen, iar astăzi este ultima zi în care candidații pot cere reevaluarea lucrărilor. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Niculai Barbă: Pregătim pentru județul Suceava un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale de top și oferte turistice „de poveste”

Seria evenimentelor va începe pe 2 iunie cu Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, care va fi …