Thursday , October 6 2022

8.000 de doze gratuite de vaccin antigripal, distribuite în judeţul Suceava

vaccin1

Practic, din acest prim lot vor ajunge câte 25 de doze pentru fiecare dintre cei 290 de medici de familie din judeţul Suceava. Necesarul solicitat de DSP pentru acest an este de 35.000 de doze 

Ieri după-amiază a ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Suceava prima tranşă de 8.000 de doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii şi Institutul Cantacuzino, din cele 35.000 de doze cerute. Tot ieri au fost distribuite către medicii de familie din Rădăuţi, pentru ca începând de astăzi să se distribuie celorlalte localităţi.
Vor ajunge câte 25 de doze pentru fiecare dintre cei 290 de medici de familie din judeţul Suceava, acestea adresându-se grupului de risc din care fac parte persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 de ani ce sunt în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul HIV, gravide, persoane rezidente în instituţii de ocrotire socială, persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, precum şi tuturor persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Restul persoanelor pot procura vaccinul din farmacii.
Anul trecut a fost un caz unic în ceea ce priveşte tulpina vaccinului antigripal, fiind aceeaşi cu cea din anul precedent, anul acesta compoziţia cuprinzând noi tulpini, de aceea recomandându-se vaccinarea.
“Chiar dacă vaccinul a ajuns mai târziu în judeţul nostru decât în anii trecuţi, încă este timp pentru vaccinarea populaţiei!” a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, “imunitatea atingând un nivel maxim în jur de două săptămâni după administrare”.
A doua tranşă de vaccinuri gratuite va ajunge în judeţ la sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii viitoare, fiind adresate medicilor, cadrelor sanitare medii şi personalului auxiliar din spitale şi ambulatorii, salariaţiilor instituţiilor de ocrotire şi unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistenţii.
Amintim că Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 600.000 de doze de vaccin antigripal, primele 200.000 fiind distribuite zilele trecute către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, restul de 400.000 intrând în depozitul Unifarm, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de necesităţile de campanie antigripală şi a recomandărilor venite din partea specialiştilor INSP cu privire la activitatea virozelor respiratorii, să se planifice distribuţia dozelor în teritoriu. (Georgiana ONUTA)

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …