Sunday , March 3 2024

72 de cazuri de gripă, raportate săptămâna trecută. DSP Suceava recomandă vaccinarea persoanelor vulnerabile

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a recomandat vaccinarea persoanelor vulnerabile, în special, în contextul creşterii semnificative a cazurilor de gripă înregistrate în judeţ în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Budeanu, a declarat, joi, că săptămâna trecută au fost raportate în judeţ 72 de cazuri de gripă, dintre care în cazul a 25 de bolnavi s-a impus internarea. Cele mai multe cazuri de gripă, 29, au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, alte 9 de cazuri la grupa de vârstă 2-4 ani și 10 cazuri la grupa 0-1 an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, la medicii de familie mai sunt distribuite aproximativ 900 de doze de vaccin antigripal, recomandându-se persoanelor vulnerabile (copii, vârstnici, bolnavi cronici etc) care nu s-au vaccinat antigripal în sezonul rece 2022-2023, să o facă acum.

În săptămâna 27 februarie – 5 martie au fost raportate 2.273 de cazuri de infecţii respiratorii acute, dintre care 34 au necesitat internare.

Totodată, s-au înregistrat 339 de pneumonii, dintre care în cazul a 64 de pacienţi a fost necesară internarea în spital.  Cele mai multe cazuri, 90, au fost semnalate la grupa de vârstă 15-49 de ani. (O.S.)

Vezi si

S-a stins din viață fostul mare hocheist sucevean Constantin Curelar

Fostul jucător și antrenor de hochei, Constantin Curelar, a murit subit în noaptea vineri spre …