Thursday , March 23 2023

72 de cazuri de gripă, raportate săptămâna trecută. DSP Suceava recomandă vaccinarea persoanelor vulnerabile

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a recomandat vaccinarea persoanelor vulnerabile, în special, în contextul creşterii semnificative a cazurilor de gripă înregistrate în judeţ în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Budeanu, a declarat, joi, că săptămâna trecută au fost raportate în judeţ 72 de cazuri de gripă, dintre care în cazul a 25 de bolnavi s-a impus internarea. Cele mai multe cazuri de gripă, 29, au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, alte 9 de cazuri la grupa de vârstă 2-4 ani și 10 cazuri la grupa 0-1 an.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, la medicii de familie mai sunt distribuite aproximativ 900 de doze de vaccin antigripal, recomandându-se persoanelor vulnerabile (copii, vârstnici, bolnavi cronici etc) care nu s-au vaccinat antigripal în sezonul rece 2022-2023, să o facă acum.

În săptămâna 27 februarie – 5 martie au fost raportate 2.273 de cazuri de infecţii respiratorii acute, dintre care 34 au necesitat internare.

Totodată, s-au înregistrat 339 de pneumonii, dintre care în cazul a 64 de pacienţi a fost necesară internarea în spital.  Cele mai multe cazuri, 90, au fost semnalate la grupa de vârstă 15-49 de ani. (O.S.)

Vezi si

Botoșănean prins în trafic la Siret cu 700 de pachete cu țigări ascunse în rezervorul mașinii

În data de 21 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră …