Friday , September 17 2021

70 de contestaţii, depuse la examenul de definitivat, cele mai multe la învăţători

inspectoratul scolar 01


Un număr de 70 de contestaţii au fost depuse de candidaţii la examenul de definitivat din judeţul Suceava, cele mai multe fiind înregistrate la învăţători. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean (ISJ) Suceava, Laura Hacman, a declarat că în judeţul Suceava s-au înregistrat 70 de contestaţii după publicarea rezultatelor la examenul de definitivat, dintre acestea câte cinci fiind la biologie şi educaţie fizică, şapte la matematică, câte nouă la limba română şi limba engleză, iar zece la învăţători.

Ea a precizat că aceste contestaţii vor fi soluţionate în perioada 25-26 iulie, iar publicarea rezultatelor finale se va face în 27 iulie.
Promovabilitatea la examenul de definitivat a fost 39,48 la sută în judeţul Suceava, înainte de soluţionarea contestaţiilor. Conform noii metodologii, nota minimă de promovare este opt, mai mare cu un punct, faţă de anul precedent.
Dintre cei 271 de candidaţi validaţi pentru examenul de definitivat, 20 au absentat, 17 s-au retras în timpul probei, iar unul a fost eliminat.
Cele 233 de lucrări au fost evaluate în şase centre naţionale.
Astfel, 7,22 la sută dintre candidaţi au obţinut note cuprinse între 7 şi 8 , 13,3 la sută au luat note sub 5, iar un singur candidat a obţinut nota 10, la disciplina Istorie. t

Vezi si

Cum îți asiguri un preț fix la electricitate timp de 12 luni pentru casa ta (P)

Anul acesta a venit cu schimbări importante pe piața de energie electrică, în contextul liberalizării  …