Tuesday , January 31 2023

7 elevi, 3 cadre didactice și o studentă, depistați astazi cu COVID

Anchetele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava din cursul zilei de vineri au scos la iveală 11 noi cazuri de infectare cu COVID în sistemul de învățământ. Este vorba despre 7 elevi, trei cadre didactice și o studentă, toți primind rezultate pozitive în urma testării la SARS-Cov2.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, au fost depistați cinci elevi la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, din clase diferite, ei fiind infectați în cadrul centrului social în care erau instituționalizați. Un alt caz a fost depistat la un elev de la Școala Gimnazială nr. 4 Rădăuți și unul la Școala Gimnazială Bucșoaia.

”Studenta depistată pozitiv s-a testat în vederea cazării, ea fiind înscrisă la Universitatea <Al. I. Cuza> Iași, și este asimptomatică. Mai avem câte un profesor pozitiv la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc și la Școala <Mandache Leocov> Prelipca, dar și o învățătoare de la Școala Gimnazială <Miron Costin> Suceava”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

La nivelul județului Suceava, de la începutul anului școlar și până în prezent au fost depistate în urma testărilor 67 de cadre didactice, 13 angajați din categoria personal nedidactic, 29 de elevi, 2 preșcolari și 10 studenți. (O. N.)

 

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …