Wednesday , February 8 2023

7 elevi și 6 profesori, depistați cu COVID în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor din învățământ a trecut de 400

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că, în ultimele 24 de ore, au mai fost depistate 13 cazuri de COVID în sistemul de învățământ județean. Astfel, au primit rezultat pozitiv în urma testării pentru SARS-Cov2 șase profesori, câte unul de la Școala Gimnazială Baineț, comuna Mușenița, Școala Gimnazială Satu Mare, Școala Gimnazială Ilișești și Școala Gimnazială nr. 2 Iaslovăț, un cadru didactic de la Liceul Tehnologic Moldovița și un profesor de la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

Alte șapte cazuri au fost raportate în rândul elevilor, însă aceștia sunt înscriși la unități de învățământ diferite. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, au fost depistați cu COVID un elev de clasa a IX-a din Șcheia, care învață la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, un elev de clasa a XI-a din Salcea, înscris la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, un elev de clasa a IX-a din Sadova, care urmează cursurile unui liceu tehnologic din Cluj, doi elevi de clasa a IX-a, unul de la Liceul Tehnologic ”Oltea Doamna” Dolhasca și unul de la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, un elev de clasa a X-a de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și un elev de clasa a VI-a de la Școala Generală nr. 3 Suceava.

Situația statisticilor la zi arată că numărul cazurilor raportate în sistemul de învățământ din județul Suceava a trecut de 400. De la începutul anului școlar și până în prezent, au fost raportate 178 de cazuri COVID în rândul elevilor, 164 la cadre didactice, 26 printre angajații din categoria personal nedidactic și auxiliar, dar și 34 de studenți. (O. N.)

 

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …