Monday , November 28 2022

66 de copii au fost diagnosticați cu Covid în județul Suceava, de la începutul acestei luni

Șapte copii, dintre care cel mai mic în vârstă de patru luni, au primit acest diagnostic sâmbătă și duminică. Toți au forme medii de boală și necesită spitalizare. Numărul cazurilor din primele două săptămâni din septembrie aproape egalează numărul tuturor cazurilor din august

Tot mai mulți copii ajung la spital infectați cu SarsCov2, iar cadrele medicale sunt îngrijorate deoarece în doar două săptămâni din luna septembrie s-a ajuns la aproape totalul cazurilor din toată luna august. Mai precis, în intervalul 1-15 septembrie, 66 de copii au fost diagnosticați cu Covid 19, cel mai mic pacient fiind în vârstă de doar două luni. ”Este o adevărată explozie a cazurilor în rândul copiilor și ne aștepăm ca numărul acestora să crească acum, că a început școala”, a declarat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

La sfârșitul săptămânii trecute, medicii urgentiști din cadrul Unității de Primire Urgențe Suceava au evaluat starea de sănătate a patru copii cu vîrste de până în 18 ani, diagnosticați cu Covid 19. ”Cel mai mic pacient din week-end a fost un copil în vârstă de doar patru luni, diagnosticat cu Covid 19. Toți cei șapte copii prezentau forme medii de boală și au necesitat spitalizare”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

După cum reiese din situația statistică a Direcției de Sănătate Publică Suceava, în cursul lunii august s-au înregistrat 75 de cazuri de Covid în rândul copiilor, după ce în luna iulie nu a fost niciun caz, ultimele cazuri fiind în luna iunie, când au fost confirmate trei îmbolnăviri. ”În perioada iunie-august 2021, au fost confirmați ca infectați 78 de copii cu vârsta între zero și 18 ani. În luna iunie au fost trei cazuri, în iulie nu a fost niciun caz, iar în august au fost 75 de cazuri. Distribuția pe grupe de vârstă este uniformă, între zero și 18 ani, iar numărul acesta de 75 de cazuri de copii infectați reprezintă o pondere de 14% din totalul de 533 de persoane infectate în luna august. De la începutul acestei luni, au fost diagnosticați 66 de copii”, a declarat Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt la DSP Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …