Tuesday , April 23 2024

641 de cazuri active de COVID in judetul Suceava. La Spitalul Judetean nu mai sunt paturi la ATI pentru pacientii COVID sau non-COVID

Vineri, 25 septembrie, in judetul Suceava sunt 641 de cazuri active de infectare cu coronavirus, in scadere fata de zilele precedente, la fel ca si incidenta cumulata la mia de locuitori, care este azi de 0.84. Din 451 de persoane testate in judet in ultimele 24 de ore, 51 au fost gasite pozitiv. Scade si numarul pacientilor COVID internati, 179 fiind la Spitalul Judetean si 70 la cel din Radauti. Totusi, sunt multi bolnavi in stare grava: 17 se afla la ATI, doi dintre ei ventilati mecanic, iar Spitalul Judetean anunta ca astazi nu are paturi disponibile la Terapie Intensiva nici pentru pacienti COVID, nici pentru cei non-COVID.

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, astazi, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5195 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 74 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 179 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 100 pacienți sunt în zona tampon și 288 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 179 pacienți diagnosticați Covid- 19:

– 69 prezintă forme medii ale bolii;

– 61 prezintă forme ușoare,

– 32 prezintă forme severe;

– 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia doi pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 321 de paturi libere, din care 39 pentru pacienți Covid-19 199 în sectorul Non-Covid și 83 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienți Covid sau non- Covid. Sunt 21 de ventilatoare, din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 70 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 53177, în ultimele 24 de ore fiind testate 451 persoane.

Conform datelor centralizate la nivel judetean, în carantină se afla 594 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 254 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 11 au peste zece cazuri în evoluție.

Prefetura Suceava anunta ca vineri în județ sunt 641 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.84 la mia de locuitori. (O.S.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …