Tuesday , September 27 2022

64 de amendamente depuse de parlamentari liberali la bugetul pentru 2015

flutur 20 nov 2014 [800x600]

„Ne vom lupta ca amendamentele să fie aprobate, asta înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport, de utilităţi, infrastructura de sănătate şi din învăţământ şi toate reprezintă un pas important în direcţia modernizării judeţului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur

Parlamentarii liberali suceveni Gheorghe Flutur, Ioan Bălan şi Sanda Maria Ardeleanu au depus nu mai puţin de 64 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2015. Liderul liberal sucevean Gheorghe Flutur a menţionat că va susţine, în plen, un amendament privitor la alocarea întregii sume necesare pentru ca şoseaua de centură a municipiului Suceava să fie finalizată în cursul anului viitor, precizând că, alături de colegii săi parlamentari din partid, a depus încă 64 de amendamente la Legea bugetului. „Suma solicitată de noi pentru şoseaua de centură este de 80 de milioane de lei, în condiţiile în care Guvernul a prins în bugetul pe anul viitor alocarea a doar 5,6% din banii necesari pentru finalizarea acestei investiţii”, a spus Gheorghe Flutur.
Nu doar pentru ruta ocolitoare 1 – care trece pe teritoriul comunelor Moara, Scheia şi Pătrăuţi – au fost depuse amendamente de către Gheorghe Flutur şi cei doi parlamentrari liberali, ci şi pentru ruta ocolitoare II care trece pe teritoriul comunelor Bosanci şi Ipoteşti, precum şi pe teritoriul oraşului Salcea, dar şi pentru ruta ocolitoare a municipiului Rădăuţi.
Printre celelalte amendamente legate de investiţii se numără asigurarea finanţării modernizării drumului european E85 de la Roman la Siret, studiu de fezabilitate pentru autostrada Nord-Sud de la Siret la Suceava şi mai departe până la Bucureşti, fonduri pentru modernizarea drumurilor de pe valea Bistriţei spre Borşa, bani pentru modernizarea unor drumurilor judeţene de la Paşcani la Dolhasca până la Suceava şi a rcelui care leagă Ilişeştiul de Stroieşti şi apoi de Dărmăneşti, precum şi finanţarea îndiguirilor în zonele cu risc la inundaţii pe râurile Moldova, Suceava şi Bistriţa şi afluenţii lor, dar şi pentru cadastru gratuit sau finalizarea unor lucrări la infrastructura şcolară.
29 de amendamente vizează unităţi de învăţământ cum ar fi un amendament privind amenajarea unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini, suplimentări ale bugetului pentru diverse reparaţii şi dotări în şcolile şi liceele sucevene şi pentru reabilitarea unor segmente din campusul Universităţii „Stefan cel Mare”, alături de investiţii în infrastructură prin suplimentarea bugetului Ministerului Educaţiei Naţionale cu suma de 170 de milioane de lei, pentru reparaţii capitale aferente activelor fixe. Mai multe amendamente au fost depuse pentru modernizarea unor unităţi de învăţământ din municipiul Suceava – şcolile 1, 3 (bazinul de înot), 4, 7, 8, „Ion Creangă”, 10, „Miron Costin”, colegiile tehnice de Industrie Alimentară şi „Samoil Isopescu”, Colegiul Economic Dimitrie Cantemir, colegiile naţionale „Petru Rareş”,„Mihai Eminescu”, „Stefan cel Mare”, pentru acesta din urmă fiind incluse şi sumele pentru construcţia sălii de sport, dar şi alocarea de fonduri pentru şcoala Creştină „Filadelfia”
De asemenea, potrivit celor publicate pe blocul Sandei Maria Ardeleanu, liberalii au mai solicitat triplarea numărului de burse pentru învăţământul profesional de la 36.000 la 108.000 şi creşterea bugetului pentru învăţământul profesional de la 25 de milioane de  lei la 75 de milioane de lei pentru anul viitor.
Gheorghe Flutur a mai spus că parlamentarii suceveni au solicitat fonduri şi pentru modernizarea gării Iţcani şi amenajarea cimitirului din acest cartier, dar şi pentru alocarea sumelor necesare finalizării construcţiei Catedralei Ortodoxe din Suceava. Nu au fost omise amendamente pentru finanţarea parcărilor subterane şi de reşedinţă, anveloparea unor blocuri de locuinţe şi amenajarea unei baze de agrement pe malul râul Suceava, finalizarea Centrului Cultural Bucovina, precum şi amenajarea unei piste pentru biciclişti în municipiul Suceava.
Gheorghe Flutur a mai spus că un amendament a fost depus pentru banii necesari în vederea finalizării investiţiilor la secţiile nemodernizate ale Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. „Ne vom lupta ca amendamentele să fie aprobate, asta înseamnă dezvoltarea infrastructurii de transport, de utilităţi, infrastructura de sănătate şi din învăţământ şi toate reprezintă un pas important în direcţia modernizării judeţului Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că pe lângă toate aceste amendamente a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale alocarea a 15 milioane de euro „pentru continuarea proiectelor începute de noi”, şi anume pentru continuarea proiectului pentru cadastru gratuit şi întabularea gratuită în cartea funciară a terenurilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …