Sunday , January 29 2023

63 de profesori s-au titularizat în învăţământ

Toate cele 63 de posturi titularizabile din învăţământ, scoase la concurs de ISJ Suceava s-au ocupat în urma şedinţei publice de ieri. Restul candidaţilor ce au medii peste şapte, dar nu au reuşit să obţină un post în învăţământ, mai au o şansă în data de 25 august când se organizează o altă şedinţă publică pentru candidaţii ce au obţinut medii peste cinci

Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 - 000 [800x600]

In cadrul şedinţei publice organizate de Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava în vederea titularizării cadrelor didactice pe cele 63 de posturi titularizabile, s-au ocupat, pe o perioadă nedeterminată toate posturile scoase la concurs.
Precizăm că şedinţa publică de ieri s-a desfăşurat pentru candidaţii cu medii de repartizare peste şapte şi care au obţinut cel puţin nota şapte la concursul de ocupare a posturilor didactice. De menţionat este faptul că în urma concursului de titularizare s-au înregistrat 162 medii de repartizare peste şapte, candidaţi care au şi nota la proba scrisă peste şapte şi pot opta pentru un post titularizabil.
În perioada 25 – 26 august 2015, ISJ Suceava va organiza şedinţele publice pentru repartizarea candidaţilor cu medii de repatizare peste cinci şi care au obţinut cel puţin nota 5 la concurs, dar şi pentru profesorii ce au obţinut note peste şapte la concurs, dar care nu au reuşit să obţină un post după desfăşurarea primei şedinţe publice.
Reprezentanţii Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava au precizat că, în condiţiile în care, după finalizarea tuturor acestor etape prevăzute de metodologie, rămân posturi didactice neocupate, ISJ Suceava poate organiza, după data de 1 septembrie 2015, concurs pentru ocuparea acestora.Menţionăm că lista posturilor vacante la nivelul judeţului Suceava cuprinde 467 de posturi, dintre care 63 au viabilitate mai mare de patru ani, adică sunt titularizabile.
Ultimele medii de repartizare pe post, pe discipline sunt: pentru catedra de asistent medical general – 8,60, pentru postul de profesor de educaţie fizică – 8,87, pentru catedra de filosofie, logică, argumentare şi comunicare, ultima medie de titularizare este 8,23, iar pentru posturile din învăţământul primar, ultima medie este 8,80. Totodată, pentru catedra de limba engleză, ultima medie este 8,31, pentru cea de limba franceză ultima medie este 7,63, iar pentru cea de limba română, ultimul titularizat pe post are media 9,66. De asemenea, pentru posturile titularizabile din învăţământul preşcolar, ultima medie este 8,36, iar pentru cele la disciplina matematică, ultimul candidat care s-a titularizat pe post are media 7,88.
Amintim că în urma susţinerii examenului de titularizare în învăţământ s-au înregistrat 162 medii de repartizare peste şapte, candidaţi care au şi nota la proba scrisă peste şapte şi pot opta pentru un post titularizabil; 188 medii de repartizare peste cinci, candidaţi care au şi nota la proba scrisă peste cinci şi pot opta pentru un post de suplinitor, iar 173 de candidaţi nu au obţinut note peste cinci la proba scrisă şi nu au promovat concursul. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …