Sunday , January 29 2023

60 de jandarmi suceveni au fost avansaţi în grad

jandarmi [800x600]


Joi, 31 iulie 2014, la sediul din strada Traian Vuia a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi la sediile subunităţilor din localităţile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, s-au desfăşurat ceremoniale militare şi religioase organizate cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a unui număr de 60 de lucrători ai unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege. Astfel, în gradele de colonel, respectiv locotenent colonel au fost avansate câte o singură persoană, în vreme ce la gradul de căpitan au fost avansaţi trei ofiţeri. In gradul de plutonier adjutant şef au fost avansaţi şapte subofiţeri iar în gradul de plutonier adjutant, 15 subofiţeri. De asemenea, în gradul de plutonier major au fost avansaţi 20 subofiţeri iar în gradul de plutonier, 13 subofiţeri.
Menţionăm că la Suceava, festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne pentru înaintarea în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerilor şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României. în fiecare an, la data de 1 august, s-au înaintat în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române – 3 aprilie. (D.P.)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …