Friday , October 7 2022

6.837 de absolvenţi ai clasei a VIII-a susţin mâine proba la Limba Română

teste-nationale

Doar 6.837, din cei 6.929 de absolvenţi ai cursurilor gimnaziale s-au înscris pentru a susţine examenele naţionale din acest an u prima probă, cea la Limba Română va avea loc marţi, 25 iunie

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, examenele naţionale încep de pe 25 iunie şi se termină pe 27 iunie.
In cursul zilei de marţi, 25 iunie, absolvenţii de clasa a VIII a vor susţine prima probă a evaluării naţionale-la Limba Română. Datele Inspectoratului Scolar Judeţean arată că doar 6.837 din cei 6.929 de absolvenţI ai clasei a VIII a s-au înscris pentru a susţine examenele naţionale.
Următoarea probă, pe 26 iunie, la limba maternă, este pentru elevii care aparţin minorităţilor naţionale, iar ultima probă , la Matematică va avea loc joi, 27 iunie. Ca şi la examenul de bacalaureat, şi la evaluarea naţională de anul acesta, elevii de clasa a VIII-a vor fi supravegheaţi în sălile de examen cu camere video. De asemenea, sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi cele în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise, trebuie să aibă camere de supraveghere.
Examenele naţionale la clasa a VIII-a vor avea loc în 154 de unităţi de învăţământ de la nivelul judeţului. Potrivit celor spuse de reprezentanţii ISJ Suceava, vor fi 29 de centre de comunicare a subiectelor, iar lucrările vor fi corectate în 11 centre de evaluare zonală: “Scoala Gimnazială „Miron Costin”, “Scoala Gimnazială nr. 1 Suceava, Scoala Gimnazială nr. 3, Scoala “Alexandru Ioan Cuza”, Scoala “Ion Irimescu” Fălticeni, Scoala Gimnazială nr. 1 Gura Humorului, Scoala “Bogdan Vodă” din Rădăuţi, Scoala “Regina Elisabeta” Rădăuţi, Scoala “Mihai Eminescu” Rădăuţi, Scoala “George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc şi Scoala Gimnazială nr. 2 din Vatra Dornei.
Rezultatele la evaluarea naţională vor fi afişate pe 29 iunie şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, in intervalul orar 16-20. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 30 iunie şi 2 iulie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor vor fi făcute publice pe 3 iulie.
Notele obţinute la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu
Pe 16 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor, iar afişarea rezultatelor va fi făcuta pe 17 iulie. Intre 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi. Pe 25 iulie, va avea loc repartizarea computerizată din a doua etapă de admitere, urmând ca în aceeaşi zi să se afişeze listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi în această etapă vor putea depune dosarele la licee în perioada 25-26 iulie. (Georgiana GROZA)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …