Monday , January 30 2023

6.066 de elevi suceveni au susținut ieri prima probă a Evaluării Naționale

Din cei 6.188 de elevi de clasa a VIII-a înscriși, 6.066 s-au prezentat pentru a susține proba. In timpul desfășurării probei scrise la Limba și Literatura Română nu au fost înregistrate incidente și niciun elev nu a fost eliminatevaluare

Peste 6.000 de elevi suceveni au susținut ieri prima probă a examenului de Evaluare Națională, proba scrisă la Limba și Literatura Română. Conform datelor furnizate de ISJ Suceava, din cei 6.188 de înscriși, 6.066 s-au prezentat pentru a susține proba, 122 fiind absenți. In timpul desfășurării primei probe nu au fost înregistrate incidente și niciun elev nu a fost eliminat. In cadrul primei probe desfășurate ieri au fost și două cazuri speciale ale unor elevi care au dat examenul în săli separate, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni și Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni.

Candidații care au susținut ieri proba scrisă de Limba și Literatura Română au avut de rezolvat, la primul subiect, ­e­xerciții pe baza unui fragment din poezia “Ploaia”, de Magda Isanos, dar și de demonstrat că această poezie aparține genului liric. La subiectul al II-lea elevii au primit un fragment dintr-un articol la prima vedere pe baza căruia au avut de soluționat alte cerințe, iar la al treilea subiect au avut de redactat un text în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară, petrecută în timpul unei întreceri sportive. Conform calendarului de desfășurare a examenului de Evaluare Națională, pe data de 21 iunie este programată proba scrisă la Matematică, iar pe 22 iunie cea la Limba și literatura maternă. Rezultatele Evaluării Naționale vor fi afișate pe 26 iunie și în aceeași zi vor putea fi depuse contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 27-29 iunie, rezultatele finale urmând să fie afișate pe 30 iunie.

După Evaluarea Națională, absolvenții ciclului gimnazial se vor putea înscrie la liceu. La sfârșitul lunii mai, liceele sucevene au organizat probe de aptitudini pentru locurile pe filieră vocațională și teste de limbă pentru profilele cu predare bilingvă, la care au participat 1.504 elevi. Probele Evaluării Naționale sunt organizate în 4.164 de centre. La nivelul județului Suceava vor absolvi în acest an clasa a VIII-a 7.473 de elevi, însă nu toți s-au înscris pentru a susține exa­menul, fie pentru că nu au dorit acest lucru, fie pentru că situația lor școlară nu a fost încheiată, aceștia urmând să susțină în vară corigențele. (Alexandra IONICA)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …