Thursday , December 1 2022

6.000 de elevi din tot județul au participat la cursuri de educație juridică susținute de zeci de avocați din Baroul Suceava

Scopul proiectului Fii Avocat în Școala Ta – FAST, a cărui primă ediție care s-a desfășurat în perioada 15 martie-15 iunie a.c., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, este de a educa tinerii pentru a reacționa adecvat la problemele generației lor, dar și de a-i provoca pentru a ieși din zona lor de confort, a pune întrebări și pentru a găsi răspunsuri. Pentru că proiectul a fost un real succes, UNBR a decis continuarea lui și în anul școlar 2022-2023, astfel încât avocați din cadrul Baroului Suceava, în colaborare cu directorii de școli și cadrele didactice, au reluat cursurile.

Joi, 6 octombrie, în aula Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava, a avut loc Conferința de lansare a ediției a II-a, 2022-2023, a Proiectului ”Fii Avocat în Școala Ta” – FAST.  Alături de elevi și avocații suceveni din echipa FAST, la Conferința de lansare au participat   președintele Curții de Apel Suceava – Cristinel Grosu, și inspectorul școlar Cezar Anuței.

Prima ediție a proiectului FASTFii Avocat în Școala Ta, inițiat de Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), s-a desfășurat în perioada 15 martie-15 iunie a.c., în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și a fost un real succes în județul Suceava. În primul modul, în jur de 6.000 de elevi din mediul urban și din mediul rural au beneficiat de cursurile de educație juridică, susținute de 41 de avocați din cadrul Baroului Suceava, care s-au înscris voluntar în acest proiect.

”Nu ne-am axat doar pe școli din mediul urban, ci și pe cele din mediul rural, astfel încât au participat în jur de 6.000 de elevi. Unii colegi au petrecut într-o zi și câte 5-6 ore împreună cu elevii. Este primul mare proiect de o asemenea amploare desfășurat în județul Suceava și mulțumim reprezentanților Inspectoratului Școlar care s-au implicat pentru reușita proiectului. Pentru că proiectul a fost un real succes, UNBR a decis continuarea lui în anul școlar 2022-2023, astfel încât, începând cu 1 octombrie, avocați din cadrul Baroului Suceava, în colaborare cu directorii de școli și cadrele didactice, au reluat cursurile din modulul 1, la care vor adăuga 3 teme noi”, a declarat coordonatorul proiectului,  avocat consilier Oana Tîrnovan.

Din echipa FAST Suceava au făcut parte avocații Ana Brîndușa Grozavu, Levi Pascariu, Mihai Ștefănoaia, Luiza Alexe, Ioana Bodnar, Ioana Fetcu, Raluca Nicolau, Nicoleta Macovei, Ariadna Gorea, Viorel Ignat, Otilia Țiculeanu, Cristian Crețu, Viorica Ureche, Mirela Todorese, Rodica Cușnir, Andreea Gogan Zaharia, Liliana Barabaș, Oana Tîrnovan, Camelia Malcinschi, Nicoleta Lițu, Mariana Juravle, Diana Bostacă, Răzvan Viorescu, Camelia Amariei, Firuța Ilișoi, Daniela Puiu, Simona Biciușcă, Anca Popovici, Angela Juravle, Serenela Simireanu Timinschi, Constantin Străjer, Marcel Gaftoneanu, Viviana Ionescu, Alina Fusa, Mihaela Cantorianu, Lavinia Acasandrei, Corina Roman, Daiana Ghetău, Mirabela Dascălu, Irina Poenaru și Loredana Dolcean.

Conform decanului Baroului Suceava, avocat Liviu Mihai, avocații au ținut cursuri de educație juridică în școli din municipiul Suceava și orașele Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, dar și în localitățile Grămești, Ipotești, Bosanci, Marginea, Dolhești, Cornu Luncii, Rîșca, Mălini, Drăgușeni, Vadu Moldovei, Berchișesti, Vatra Moldoviței, Vama, Frumosu,Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Straja, Brodina, Bădeuți, Milișăuți, Putna, Gura Putnei,Cajvana, Dumbrăveni, Siminicea, Dorna Arini, Ciocănești, Crucea, Broșteni, Neagra Șarului, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Dornești, Sadova.

Scopul proiectului Fii Avocat în Școala Ta – FAST este de a educa tinerii pentru a reacționa adecvat la probelemele generației lor, dar și de a-i provoca pentru a ieși din zona lor de confort, a pune întrebări și pentru a găsi răspunsuri. UNBR promovează acest proiect la nivel național, având convingerea că educația juridică este mai mult decât oricând necesară tinerilor, în evoluția lor ca viitori membri ai societății. (O. NUȚU)

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …