57 de angajați din învățământ, depistați cu COVID

reportersite
21 septembrie 2020, 17:10

secretarasite
Numărul angajaților din învățământ depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus, în urma efectuării testelor pentru COVID-19, a ajuns la 57, dintre care 49 sunt cadre didactice și opt sunt din categoria personal nedidactic.

Potrivit DSP Suceava, în cursul zilei de luni au fost depistate pozitiv două cadre didactice, și anume un profesor de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și unul de la Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret. Duminică au primit rezultate pozitive la COVID-19 în urma testării trei cadre didactice – o educatoare de la Grădinița Obcini, un cadru didactic de la Școala Gimnazială Nr. 10 Suceava și unul de la Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” Fălticeni. Sâmbătă au fost confirmați pozitiv doi profesori de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat, la finalul săptămânii trecute, funcționarea unităților de învățământ după noile scenarii, modificate în urma înregistrării de cazuri de infectare cu COVID în rândul personalului școlar. Astfel, în această săptămână funcționează în scenariul roșu 14 unități de învățământ din județ. Este vorba despre Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” Siret și Grădinița cu Program Normal Siret, Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei, Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Școala gimnazială ”Cristofor Simionescu” Plopeni, Școala primară ”Constantin Diaconu” Mereni, Grădinița cu program normal Plopeni, Școala gimnazială ”Mandache Leocov” Prelipca și Școala gimnazială ”Costache Iacob” Văratec, Școala Gimnazială Ciocănești și Grădinița cu Program Normal Ciocănești. (O. N.)

secretarasite