Monday , February 6 2023

560 secții de votare în județul Suceava la alegerile europarlamentare, bugetul alocat fiind de 4 milioane de lei

Joi, la nivelul Instituției Prefectului – Județul Suceava s-a desfășurat prima instruire cu primarii și secretarii unităților teritorial administrative din județul Suceava, privind  responsabilitățile acestora în organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare. Prefectul a menționat că în toate sunt îndeplinite condițiile pentru buna  desfășurare a alegerilor europarlamentare. Instruirea a fost organizată cu sprijinul Autorității Electorale Permanente Suceava, la ședința de instruire fiind prezent reprezentantul acesteia, Ovidiu Butnariu.

Prefectul Județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, i-a informat pe reprezentanții uat-urilor din județ despre măsurile tehnice principale care trebuie duse la îndeplinire, obligații legale ce le revin pentru amenajarea secțiilor de votare și activitățile concrete pe care trebuie să le desfășoare pentru buna desfășurare a alegerilor europarlamentare. Totodată, prefectul Mirela Adomnicăi s-a referit la principalele noutăți legislative privind  organizarea și desfășurarea alegerilor din 26 mai 2019, printre care prezența informaticianului în secțiile de votare.

La instruirea cu primarii, re­prezentantul Serviciului de Telecomunicații Speciale, col. Mihai Dascălu, a făcut precizări despre măsuri de prevenire și combatere a fraudelor electorale, prin asigurarea securității cibernetice și a protecției datelor cu caracter personal prelucrate în context electoral. Potrivit noilor reglementări, numă­rătoarea votului va fi înregistrată neîntrerupt audio-video, iar  pro­­cesele-verbale din fiecare secție de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate și trimise către Biroul Electoral Central de către operatorii de calculator din fiecare secție de votare. Col. Dascălu a rugat reprezentanții uat-urilor  să se asigure de ritmicitatea operărilor în listele electorale, în termenul stabilit prin lege.

Prefectul Mirela Adomnicăi a emis Ordinele de constituire a Comisiei Tehnice Județene Suceava pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, precum și al Grupul tehnic de lucru, de pe lângă Comisia Tehnica Județeană Suceava, pentru coordonarea activi­tăților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. Comisia tehnică este coordonată de prefect și are în componență reprezentanți sau șefi ai unor instituții cu competență în organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare. Totodată,  a fost stabilită  dimensiunea ștampilelor ce vor fi utilizate,  au fost efectuate demersuri pentru asigurarea sediului și dotării biroului electoral județean și  au fost stabilite cantitățile de materiale necesare votării, urmând a fi  demarată procedura de achiziție a acestora.

Conform unei informări a biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, bugetul alocat pentru organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul județului nostru se cifrează la 3,963 milioane lei.

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 80/15.02.2019 a fost stabilită ziua de duminică, 26 mai 2019, ca dată a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …