Friday , March 29 2024

55% din cezarienele efectuate la Spitalul Judeţean se fac cu anestezie loco-regională

medic

Dacă anul trecut la majoritatea cezarienelor se aplica anestezia generală, la momentul actual, anestezia rahidiană a crescut de la 5% la 55% u medicul Virgil {erban Bănică, din Boston – SUA, a explicat care sunt avantajele anesteziei peridurale şi de ce viitoarele mame ar trebui să opteze pentru o astfel de anestezie

Colaborarea dintre medicii de la Spitalul Judeţean “Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava şi medicii de la Boston –SUA – a adus rezultate pozitive în ceea ce priveşte anesteziile speciale în domeniul obstetrical, crescând numărul de cezariene cu anestezie loco-regională.
“Pot să vă spun că primele rezultate pe care le-am văzut sunt pozitive. Dacă anul trecut cezarienele în spital se făceau cu 95% anestezie generală, astăzi, după ultimul caz pe care l-am făcut, rahiedienele de la 5% au ajuns la 55%. Este un efort extraordinar pentru medicii anestezişti de aici, împreună cu doctorii obstetricieni l-au realizat şi se pare că mesajul a fost transmis pacientelor, pentru că marea majoritate vin ele însele şi cer anestezia regională, care este mult mai sigură pacientelor”, a declarat doctorul Virgil {erban Mănică, directorul secţiei Anestezie-Obstetrică din cadrul Tufts Medical Center din Boston.
Medicul Dorin Stănescu, şeful secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava a spus că au fost informaţi cu privire la “check list”, care constă într-o întâlnire a echipei operatorii înainte de intervenţie, în scopul de a se aduce la zi datele pacientului, de a se verifica dacă aparatele funţionează normal.
Medicul Laura Coca, de la secţia de Obstetrică-Ginecologie a subliniat că prin anestezia loco-regională la cezariene există posibilitatea de a discuta cu mama şi astfel, de a-i asigura femeii o asistenţă medicală de calitate.
Creşterea numărului de naşteri pe cale naturală, posibilă în momentul în care va fi personal suficient
Medicul, Cristian Irimie a afirmat că va creşte numărul de naşteri pe cale naturală doar în momentul în care va exista personal suficient la Spitalul Judeţean. “Analgezia la naştere este o cerinţă, o dorinţă atât a obstetricianului, cât şi a pacientelor, pentru că este mare lucru să naşti fără durere. Este un deziderat pe care încercăm să-l atingem şi sigur că asta ţine şi de colaborarea noastră cu medicii, colegii din secţia de Terapie Intensivă şi va fi îmbunătăţită mult mai mult şi vom face mult mai multe naşteri pe cale naturală în momentul în care vom avea suficient personal pentru a supraveghea o asemenea naştere”, a declarat doctorul Cristian Irimie, de la secţia de Obstetrică Ginecologie.
Avantajele anesteziei peridurale, explicate de medicul din Boston
Medicul Virgil {erban din Boston a enumerat ce presupune tehnica anesteziei peridurale. “Anestezia peridurală sau combinată-rahidiană peridurală pentru travaliu oferă două lucruri: pe de o parte confort şi lipsa durerii pacientei în travaliu, şi, în acelaşi timp, având în vedere că folosim soluţii diluate de anestezic local, la care se adaugă narcotice, aceasta oferă pacientei pe o parte analgezie şi nu influenţează progresia travaliului”, a declarat medicul din Boston.
Medicul a mai afirmat că travaliul progresează mai repede în momentul în care pacienta nu are durere, iar analgezia se poate realiza într-un timp foarte scurt, de
1-2 minute. La noi, anestezia peridurală în travaliu este între 70 şi 85%. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Puștan de 12 ani, filmat conducând un BMW prin Verești (VIDEO)

Miercuri dimineață, pe rețeaua  Facebook, pe pagina ”Suceava Fail”, a fost postată o înregistrare video …