530 mii lei pentru Spitalul Municipal Fălticeni de la bugetul CJ Suceava

reportersite
20 noiembrie 2020, 14:00

O sumă de 530.000 de lei va fi alocată de la bugetul Consiliului Județean Suceava municipiului Fălticeni, având ca destinație specială Spitalul Municipal. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce va acorda sprijinul financiar pentru această unitate spitalicească după ce un proiect inițiat în acest sens va fi aprobat în ședința de săptămâna viitoare a deliberativului județean sucevean.

De asemenea, pe lângă anunțul ca atare cu privire la proiectul de alocarea a unor fonduri pentru spitalul fălticenean, Gheorghe Flutur a explicat de ce a propus repartizarea sumei de 530.000 de lei pentru spitalul din Fălticeni iar scopul principal a fost asigurarea de resurse financiare suplimentare pentru această instituție care va avea destinație de suport a patologiilor non-COVID. „Trebuie subliniat faptul că Spitalul Municipal Fălticeni are nevoie de aceste resurse având în vedere că funcționează ca spital suport pentru Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou Suceava, asigurând preluarea pacienților non Covid-19”, a arătat șeful administrației județene.

Reamintim că la finalul lunii trecute, CJ Suceava a alocat sume importante pentru spitalele suport Covid din județ, respectiv cele din Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei și Siret. Președintele CJ Suceava a spus că pentru aceste spitale, ca urmare a solicitărilor primite, a decis alocarea sumei totale de 3.000.000 lei cu titlul de ajutor pentru situații de extremă dificultate pentru cele cinci localități. Astfel, Spitalul Municipal Rădăuți a primit o sumă de un milion de lei, în timp ce primăriile Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Siret și Gura Humorului au primit fiecare câte 500.000 de lei în vederea asigurării de resurse financiare suplimentare pentru spitalele aflate sub autoritatea acestora. (D.P.)