Tuesday , September 27 2022

Doar 53 de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în județul Suceava. Cei mai mulți muncesc în București, Bistrița-Năsăud și Arad

Doar 53 de refugiați din calea războiului din Ucraina au un loc de muncă în județul Suceava, hotărându-se să rămână aici cel puțin pentru o vreme. Spre comparație, 452 de refugiați lucrează în București, 270 în Bistrița-Năsăud și 167 în Arad.

Aproximativ un sfert din totalul refugiaţilor ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă în România s-au angajat la companii din municipiul Bucureşti, potrivit unei situaţii întocmite de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Documentul arată că, de la începutul războiului din Ucraina, în România s-au angajat 1.891 de refugiaţi, iar dintre aceştia 452 lucrează în Capitală.

În provincie, cei mai mulţi ucraineni care au fugit din calea războiului şi-au găsit de muncă în judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde au fost încheiate 270 de contracte individuale de muncă. Judeţul Arad a oferit şi el locuri de muncă pentru 167 de cetăţeni ucraineni, în timp ce judeţul Timiş a asigurat posturi pentru 126 de persoane din Ucraina.

Alţi 101 cetăţeni ucraineni lucrează în judeţul Ilfov, 87 în Maramureş, 80 în Cluj, 73 în Satu Mare, 69 în Bihor, 53 în Suceava şi 50 în Braşov.

„Nu sunt locuri de muncă special create pentru cetăţenii ucraineni. Peste tot în ţară sunt locuri de muncă disponibile, însă decizia de a se stabili într-un judeţ sau altul aparţine acestora, de la persoană la persoană”, a declarat pentru Agerpres ministrul Muncii, Marius Budăi.

Numărul total al cetăţenilor din Ucraina care au contracte de muncă în România este de 4.371, însă doar 1.891 sunt refugiați, cei mai mulți au obţinut locurile de muncă înainte de 24 februarie 2022.

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …