Wednesday , December 7 2022

523 de elevi suceveni au solicitat transferul de la un liceu la altul

Reprezentanţii ISJ au explicat că repartizarea elevilor la o altă unitate de învăţământ, decât cea dorită este o greşeală a părinţilor, care au completat greşit fişele de înscriere. Pentru că repartizarea a fost realizata computerizat, cei 523 de elevi riscă să nu poată fi transferaţi în liceele în care vor ei

admitere-liceu

523 de elevi au cerut să fie transferaţi de la o unitate liceală la alta, după ce, la repartizarea computerizată din cadrul celei de-a doua etape de înscriere la liceu au fost repartizaţi în alte unităţi liceale. Precizăm că în judeţul Suceava numărul elevilor ce au absolvit clasa a VIII-a este de 7.144. Reprezentanţii Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava susţin că această greşeală a fost făcută de părinţii elevilor care, în momentul completării fişelor de înscriere au transcris greşit codurile liceelor dorite. “De exemplu, un elev din municipiul Suceava a fost repartizat la un liceu din Vicovu de Sus, după ce părintele ce l-a însoţit a greşit codul unităţii liceale pentru care voia să opteze”, a explicat inspectorul general adjunct din cadrul Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, Cristina Teodorovici. Aceasta a mai explicat că Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava nu poate să facă nimic pentru aceşti elevi pentru că, toate datele sunt gestionate de aplicaţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice, iar dacă aplicaţia permite, elevii vor fi transferaţi. Menţionăm că după cea de-a doua etapă a admiterii în liceele din judeţul Suceava au rămas 591 de locuri libere, ce pot fi ocupate în cea de-a treia etapă de înscriere.
A treia etapă de înscriere în unităţile liceale de învăţământ va avea loc între 3 şi 4 septembrie şi se adresează absolvenţilor claselor a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior primelor două etape.  (I.G.N.)

Vezi si

Daniel Cadariu, ministrul Turismului, îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. ”Sunt țări unde condițiile ar putea fi chiar și mai bune”  

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a declarat la Digi24 că numărul românilor care merg anual …