Thursday , April 8 2021

500 de copii și tineri aflați în risc de abandon școlar vor beneficia de consiliere psihopedagogică și sprijin pentru îmbunătățirea participării școlare

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Suceava, în calitate de promotor, a lansat, la începutul acestei luni, proiectul ”CESI- Calitate prin educație școlară incluzivă”. Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 859.554 euro, oferit de Norvegia, și are ca obiectiv creșterea gradului de incluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în situații de risc, prin promovarea educației incluzive în cele 14 școli colaboratoare selectate din județele Suceava și Brașov.

Proiectul se va derula în parteneriat cu CJRAE Brașov, pe parcursul a 2 ani, începând cu luna ianuarie a acestui an, și ”se adresează unui grup țință format din 500 de copii și tineri care provin din medii dezavantajate, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii/ risc de abandon școlar sau cu cerințe educaționale speciale și își propune să îmbunătățească participarea școlară a acestora și să crească ratele de tranziție de la ciclul primar la cel gimnazial și de la cel gimnazial la cel liceal. De asemenea, proiectul se adresează și unor grupuri țintă formate din 250 de părinți/ tutori și membri ai familiilor copiilor din grupul țintă, dar și 70 de cadre didactice care lucrează cu copii sau tineri”, au informat reprezentanții CJRAE Suceava.

Pe parcursul celor doi ani de proiect, vor fi organizate pentru elevii beneficiari activități directe de consiliere psihopedagogică și activități extrașcolare, iar pentru cadrele didactice activități de mentorat și de perfecționare, prin cursuri în domeniul educației incluzive. (O. NUȚU)

Vezi si

Benzi unice pentru transportul public, doar după sosirea la Suceava a încă 15 autobuze electrice

“Suntem blocați, ținuți în loc. Ca să facem acea bandă unică pentru transport public trebuie să …