Monday , January 30 2023

50% din IULIUS MALL Suceava a fost cumparat de Atterbury Europe, o companie de investiţii imobiliare

“Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Suntem convinşi că împreună ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius. 

 

iulius mall suceava

 

Proprietarul magazinului Kika din România a cumpărat 50% din mallurile lui Iulian Dascălu şi investeşte în imobiliarele româneşti. Compania Atterbury Europe, specializată în dezvoltarea de centre comerciale şi deţinută de Steinhoff International Holdings, proprietarul magazinului Kika, a cumpărat 50% din părţile sociale ale firmelor prin care antreprenorul român Iulian Dascălu a dezvoltat patru malluri. 

Atterbury Europe, deţinută în comun de compania de investiții cu capital privat Atterbury Property Holdings din Africa de Sud și de către Steinhoff International Holdings, prin filiala sa, Hemisphere International Properties, a cumpărat 50% din mallurile dezvoltate de Iulian Dascălu la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava, se arata intr-un comunicat de presa emis de companie.  Steinhoff International deţine pe piaţa locală magazinul Kika din Bucureşti.

În plus, compania Iulius şi Atterbury au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru a dezvolta proeictul mixt Openville din Timişoara, unde investiţia se ridică la 220 de milioane de euro, a anunţat partea română. “Parteneriatul va consolida în mod fundamental poziţia dominantă pe care Iulius o are pe piaţa din România şi va accelera ritmul de creştere a proiectelor cu impact regional aflate în derulare, dar şi a celor viitoare“, se mai arată în comunicatul de presă. Pentru sud-africanii de la Atterbury, România reprezintă cea de-a treia prezenţă pe piaţa europeană, după achiziţii în Serbia şi Cipru în valoare de 350 de milioane de euro. În Cipru, sud-africanii au cumpărat două proprietăţi de retail, cu teren pentru viitoare expansiuni, iar în Serbia a cumpărat 50% dintr-un portfoliu de şapte centre comerciale şi a înfiinţat un parteneriat pentru noi dezvoltări. De asemenea, Atterbury a finalizat anul trecut, într-o singură fază, cel mai mare mall din Africa de Sud – Mall of Africa, cu o suprafaţă de 131.000 de mp, cu peste 300 de magazine. “Asocierea noastră combină know-how-ul şi poziţia dominantă pe care o avem pe piaţa din România, cu puterea financiară şi experienţa în property management ale acestui prestigios grup internaţional. Suntem convinşi că împreună ne vom consolida strategia de creştere, aducând plus valoare portofoliului şi implementând noi proiecte de referinţă”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.
timisoara

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …