Thursday , February 9 2023

50 de posturi de directori școlari ocupate, iar alte 43 au rămas vacante după a doua sesiune de concurs

Printre posturile rămase vacante se numără cele două funcții de conducere de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, toate cele trei funcții de conducere de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, ambele posturi de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, posturile de director de la Centrul Județean de Excelență Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, GPP ”1-2-3” Suceava, Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava și Școala Postliceală Sanitară Suceava, funcțiile de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și posturile de director de la Clubul Copiilor Rădăuți și Clubul Sportiv Școlar Rădăuți.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat joi rezultatele finale ale concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea ianuarie-aprilie 2022. În această a doua sesiune a concursului, au fost scoase la concurs 93 de funcții vacante de conducere în unitățile de învățământ din județul Suceava, dintre care 67 de director și 25 de director adjunct și postul de director pentru Centrul Județean de Excelență Suceava. Au fost înscriși 80 de candidați, 6 dintre ei absentând la proba scrisă, iar 56 au reușit să obțină note peste 7, promovând astfel prima evaluare. În urma susținerii probei de interviu, au rămas în concurs 53 de candidați care au avut șansa să-și exprime opțiunile privind posturile vacante de directori școlari.

Potrivit IȘJ Suceava, au fost ocupate 50 de posturi, dintre care 38 de director și 12 de director adjunct, iar alte 43 au rămas vacante – 30 posturi de director și 13 de director adjunct. Printre posturile vacante se numără cele două funcții de conducere de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, toate cele trei funcții de conducere de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, ambele posturi de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, posturile de director de la Centrul Județean de Excelență Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, GPP ”1-2-3” Suceava, Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava și Școala Postliceală Sanitară Suceava, funcțiile de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și posturile de director de la Clubul Copiilor Rădăuți și Clubul Sportiv Școlar Rădăuți.

Deciziile de numire pe post a celor 50 de candidați declarați ”Reușit” în sesiunea ianuarie-aprilie 2022 a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de directori școlari vor fi emise pe 4 aprilie, cu intrare în vigoare la 18 aprilie. Potrivit metodologiei, ”numirea, ca urmare a promovării concursului, în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în conformitate cu hotărârea consiliului de administrație, pentru o perioadă de 4 ani. În urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție”. În ceea ce privește școlile cu predare în limbile minorităților naționale, numirea directorilor se face cu avizul organizației care reprezintă minoritatea în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. Numirea în funcțiile de director și de director adjunct, în cazul seminarelor și liceelor teologice, se face după obținerea avizului pozitiv, scris și motivat al cultului respectiv. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …