Thursday , April 25 2024

5.000 de spectatori la spectacolul hipic “Cupa Bucovinei”

  “Acţiunile hipice de pe Hipodromul Rădăuţi, care de la un an la altul au tot mai multă priză la publicul iubitor de sporturi hipice, din Rădăuţi, judeţul Suceava şi din întreaga ţară”, apreciază Sorin Ciobanu, directorul Direcţiei Silvice Suceava. Câştigătorul din acest an al Cupei Bucovina – Romsilva a fost Stefan Leonte, din echipa Romsilva. Pe locul doi s-a clasat Raul Ilioi, de la CSM Sibiu, iar pe locul trei Radu Ilioi, de asemenea de la CSM Sibiu

stefan leonte [800x600]
Câştigătorul din acest an al Cupei Bucovina – Romsilva – Stefan Leonte, din echipa Romsilva
Tribuna Hipodromului din Rădăuţi a fost depăşită cu mult, din punct de vedere al capacităţii, de numărul iubitorilor de sporturi hipice care au asistat în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică la cea de-a XIV-a ediţie a Cupei Bucovina Romsilva de sărituri peste obstacole, organizată de Direcţia Silvică Suceava.
O participare fără precedent din partea publicului, care a profitat din plin de vremea frumoasă de la sfârşitul săptămânii trecute şi a preferat să petreacă ore întregi asistând la o competiţie de nivel naţional, într-un sport atât de nobil cum este hipismul. Astfel, în cele trei zile de spectacol hipic, Hipodromul din Rădăuţi a fost vizitat, conform estimărilor organizatorilor, de cel puţin 5.000 de spectatori, aproape 3.000 fiind estimaţi pe parcursul zilei de ieri, când, după ultimele patru probe desfăşurate, a avut loc şi festivitatea de premiere.
Prezent sâmbătă la Rădăuţi, directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu a transmis parţicipanţilor – peste 60 de echipe cal -călăreţi veniţi de la cluburi hipice de prestigiu din întreaga ţară, urările de bun-venit cuvenite, garantând totodată că Cupa Bucovina Romsilva, intrată de mai mulţi ani în calendarul Federaţiei Ecvestre Române va beneficia, de la un an la altul de o atenţie sporită din partea Direcţiei Silvice Suceava.
Această a XIV-a ediţie a Concursului Hipic Cupa Bucovina, de la Rădăuţi constituie deja o manifestare hipică de tradiţie. Ne bucură faptul că, după preluarea de către Regia Naţională a Pădurilor – Direcţia Silvică Suceava a hergheliilor de la Lucina şi Rădăuţi, activitatea hipică, de creştere a cailor de rasă dar şi organizarea tot mai des a competiţiilor hipice au fost revigorate. Acest fapt a condus la păstrarea patrimoniului genetic din cele două herghelii, iar prin competiţiile hipice organizate de noi cu regularitate, s-a reuşit o eficientă promovare a acestui important patrimoniu genetic naţional”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. El a mai arătat că an după an, numărul participanţilor la competiţiile hipice organizate de Direcţia Silvică Suceava este tot mai mare, în acest fel ajungându-se la creşterea standardelor competiţionale ale acestor concursuri. “La rândul nostru, prin participarea constantă la competiţii de aceeaşi anvergură, organizate pe plan naţional şi internaţional, ocazii cu care caii noştri au obţinut aprecieri şi premii onorante, ne-am făcut cunoscuţi” a mai spus directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, care a adăugat că aprecierile participanţilor din acest an şi din anii precedenţi încurajează Direcţia Silvică Suceava să susţină în continuare aceste acţiuni hipice de pe Hipodromul Rădăuţi, care de la un an la altul au tot mai multă priză la publicul iubitor de sporturi hipice, din Rădăuţi, judeţul Suceava şi din întreaga ţară.
Câştigătorii celei de-a XIV-a ediţii a Cupei hipice Bucovina
Câştigătorul din acest an al Cupei Bucovina – Romsilva a fost Stefan Leonte, din echipa Romsilva. Pe locul doi s-a clasat Raul Ilioi, de la CSM Sibiu, iar pe locul trei Radu Ilioi, de asemenea de la CSM Sibiu. Inginerul Cristian Tomniuc, şeful biroului Cai de rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava a arătat că la această ediţie, premiile au fost în valoare totală de 25.000 de lei. Concursul de sărituri peste obstacole “CUPA BUCOVINEI – ROMSILVA”, organizat de către Clubul Hipic -ROMSILVA – filiala Herghelia Rădăuţi, din structura Direcţiei Silvice Suceava, a devenit de-a lungul anilor o competiţie tradiţională de prim rang în cadrul calendarului copetiţional al Federaţiei Ecvestre Române, ediţia a -XIV-a, reprezentând o etapă importantă în cadrul campionatului naţional pentru disciplina – sărituri peste obstacole.
“Infrastructura competitivă destinată sportului hipic, locul încărcat de istorie, precum şi publicul numeros, determină în fiecare an participarea unui număr mare de sportivi şi de cai de valoare, arbitri şi tehnicieni ai Federaţiei Ecvestre Române, cu prestigiu profesional. Pentru sportivii şi caii Clubului Hipic -ROMSILVA-, evenimentul organizat de către Herghelia Rădăuţi, din structura Direcţiei Silvice Suceava reprezintă din punct de vedere tehnic una dintre etapele importante pentru testarea aptitudinilor precum şi de ierarhizare a nivelului de pregătire în cadrul sistemului hergheliilor şi depozitelor de stat administrate de către RNP – Romsilva”, a explicat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.
Cum am spus deja, la ediţia din acest an s-au prezentat peste 60 de cai apaţinând de 11 cluburi de prestigiu din ţară, respectiv :- C.S.M . Sibiu;- FOREST ECVESTRU – Suceviţa; ZAR – Iaşi; – CAI DE LEGEND| -Horodnic; DEPOZITUL de ARM|SARI – Dumbrava – Neamţ; EQVESTRER – Iaşi; RAR|UL Bacău; CAI DE VIS Botoşani; FRATII JDERI – Târgu Neamţ ; DECEBAL BAC|U ; DEPOZITUL de ARM|SARI Târgu Mureş, alături de organizator – Herghelia Rădăuţi care a participat la concurs cu un număr de şase cai. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Trei elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, premiați la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial a avut loc în perioada …