Thursday , February 2 2023

5.000 de lei de la bugetul local, ajutor de strictă necesitate pentru un copil cu tumoră pe creier

Primăria Municipiului Suceava va aloca 5.000 de lei pentru tratamentul copilului bolnav de tumoră pe creier. Potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu și care va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local Suceava acest sprijin financiar este pentru copilul unei familii monoparentale.

Primarul a arătat că, în ceea ce îl privește, „considerăm oportună măsura sprijinului financiar, în cuantum de 5.000.lei, în scopul sprijinirii doamnei (…) în vederea realizării obligațiilor care-i revin cu privire la îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea minorului în cadrul familiei monoparentale”. Potrivit sursei citate, starea de sănătate a minorului este una critică (s.n.) având în vedere că, a suferit două intervenții chirurgicale: una la Spitalul „Sf. Maria” și cealaltă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” în luna februarie 2022.

„Din examenele radioimagistice a rezultat prezența unei tumori la nivelul cavității creierului, o tumoră intraventriculară și hidrocefalie. S-a intervenit chirurgical plasându-se un drenaj ventricular extern pentru a diminua presiunea intracraniană însă starea copilului s-a agravat din punct de vedere neurologic fiind supus unei intervenții laborioase pentru rezecția integrală a tumorii din cavitățile creierului. Rezultatul anatomopatologic a fost de teranom de glandă pineală, o tumoră embrionară destul de rară, de obicei cu o evoluție gravă pentru că poziționarea lor din punct de vedere anatomic este destul de dificil de abordat și eliminat”, se mai arată în respectivul referat.

Conform biletului de ieșire din spital starea de sănătate a minorului este ameliorată fiind diagnosticat cu „Teratom de glandă pineală V3 §i VL stâng, Sindrom de hie remis, Sindrom parinaud în ameliorare, Hemipareză dreapta în ameliorare și crize tonico – clonice cu debut generalizat in tratament.” De asemenea, conform referatului, minorul urmează tratament medicamentos conform recomandărilor medicului specialist necesitând medicație permanentă, consumabile și produse de igienă (scutece, echipamente de dezinfecție, dezinfectanți speciali, fașe sterile, pansamente), precum și alimentație adecvată. „Având în vedere că starea financiară a familiei este una precară, doamna (…) nu are un loc de muncă, deci nu realizează venituri, nu are o locuință proprie, precum și faptul că familia locuiește în condiții improprii, consider că acordarea unui ajutor financiar este de strictă necesitate”, se spune în referatul Primăriei Suceava. (D.P.)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …