Wednesday , March 29 2023

47,41% dintre mașinile controlate de RAR în trafic în județul Suceava aveau neconformități tehnice sau legate de acte

În județul Suceava au fost verificate în trafic anul trecut de RAR 1.447 de vehicule. Dintre acestea, 47,41% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 84 (5,81%) prezentau pericol iminent de accident

Anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, 76.440 de vehicule. Inspectorii RAR au constatat că 45,04% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,62%), emisiile poluante (22,65%), punți, jante, anvelope și suspensie (13,86%), vizibilitate (12,6%) și șasiu și elemente atașate șasiului (11,85%).

Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre vehiculele controlate şi în 1,75% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.

De asemenea, s-au identificat deficiențe din sfera poluării la aproximativ 6.000 de vehicule (7,86%) dintre cele controlate.

Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. Astfel, au considerat că 5.262 de vehicule prezentau pericol iminent de accident.

Aproximativ 3% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de dovada efectuării inspecției tehnice periodice – ITP fals, expirat sau anulat.

Au fost date 25.690 de sancțiuni, au fost retrase 21.854 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 264 de vehicule și 408 ITP-uri au fost anulate.

În județul Suceava au fost verificate, în perioada menționată, 1.447 de vehicule. Dintre acestea, 47,41% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 84 (5,81%) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 4,36% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 2,56% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în județul Suceava au fost aplicate 23 de amenzi contravenționale și au fost retrase 343 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

RAR atrage atenția că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. (O.S.)

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …