Wednesday , December 1 2021

Prefectura distribuie incepand de azi 4,6 milioane de masti persoanelor defavorizate din judet

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a anuntat că, în cursul dimineții de astăzi, la sediul DSP Suceava au ajuns cele 4,6 milioane măști de protecție solicitate de la Ministerul Sănătății, urmând ca acestea să fie distribuite localităților din județ.

În acest sens, începând de azi, 27 august 2020, reprezentanții autorităților publice locale pot ridica de la sediul DSP Suceava măștile de protecție acordate în conformitate cu Ordonanța de urgență nr. 78/2020 privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

“Acestea vor fi distribuite persoanelor beneficiare conform centralizatoarelor transmise în luna iunie (50 măști/ persoană vulnerabilă), la distribuire ținându-se cont de listele si numarul de măști care au fost comunicate de autoritățile locale. Persoanele vulnerabile care beneficiază de această măsură sunt cele care indeplinesc conditiile conform actului normativ menționat”, transmit reprezentantii Prefecturii Suceava. (O.S.)

Vezi si

Două profesoare au obținut un sprijin financiar de 10.000 de euro din mediul privat și au inaugurat prima sală de clasă SMART de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni

Dana Anton și Anca Şoldănescu au inaugurat recent această sală de clasă, care are o …