Wednesday , February 28 2024

458 de participanți la Bursa locurilor de muncă au fost selectați în vederea angajării

La Bursa Generală a locurilor de muncă organizată vineri în județul Suceava au participat 1.258 de persoane, în cele patru locații stabilite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava – Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Gura Humorului. Cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat la Suceava – 460, și la Rădăuți – 372, în timp ce la Fălticeni au participat 246 persoane, iar la Humor alte 180.

Potrivit agenției, au fost prezenți 110 angajatori, care au pus la dispoziția celor interesați un total de 956 locuri de muncă vacante, dintre care 409 la Suceava, 304 la Rădăuți, 127 la Fălticeni și 116 la Gura Humorului. Au fost selectate în vederea încadrării 458 de participanți, 150 în Suceava, 113 în Fălticeni, 105 în Rădăuți și 90 în Gura Humorului.

”Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei. Semnalăm prezenţa angajatorilor din majoritatea locaţiilor bursei peste cifra confirmărilor, percepţie ce indică o creştere a cererii de forţă de muncă pe piaţa locală a muncii” se precizează în comunicatul transmis de Constantin Balauseac, directorul executiv al AJOFM Suceava.

Pentru persoanele cu studii medii sau profesionale au fost disponibile posturi de tehnician echipamente de calcul, tehnician sisteme de supraveghere video, tehnician mecanic, tehnician hidrolog, contabil, electrician, mecanic auto, instalator, receptioner, ospătar, bucătar, patiser,brutar, lucrător comercial, agent asigurare, sofer, confectioner, operator la maşini cu comanda numerică, zidar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind  construcţiile, restaurante și celelate domenii specifice HORECA.

Absolvenții de studii superioare au avut la dispoziție posturi de inginer cercetător în calitatea produselor alimentare, inginer automatist, inginer tehnolog, office manager, economist, programator, kinetoterapeut, manager de transport.

Sucevenii fără calificare au putut opta pentru posturile vacante de îngrijitor spații hoteliere, manipulant, muncitor necalificat in construcții, ajutor ospătar, ajutor bucătar, lucrător în bucătărie. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Bărbat de 47 de ani din Hârtop, dispărut de la domiciliu

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a numitului a persoanei dispărute BORDEI VASILE-FLORIN, de …