4,5 milioane de măști de protecție vor fi distribuite în județul Suceava, pentru 90.000 de persoane vulnerabile

reportersite
4/06/20 ora:11:13pm

Prefectura Suceava a informat, joi, că în județ sunt necesare 4,5 milioane de măști de protecție, pentru un număr de 90.000 de persoane vulnerabile.


Potrivit Prefecturii Suceava, DSP a identificat și transmis către Ministerul Sănătății necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza județului Suceava, conform datelor centralizate de la cele 114 unități administrativ-teritoriale fiind necesare 4,5 milioane de măști de protecție, câte 50 pentru fiecare persoană vulnerabilă.
Măștile de protecție vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenților sociali sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, în termen de maximum 3 zile de la primire.
Potrivit actului normativ, categoriile de familii și persoane defavorizate care pot beneficia de această măsură intră persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv și persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, relatează Agerpres.