Saturday , July 20 2024

45 de suceveni depistati lucrand la negru in luna trecuta

Inspectoratul Teritorial de Munc\ (ITM) Suceava a depistat, `n jude], `n cursul lunii trecute, un num\r de 45 de persoane care lucrau la negru, la 31 de firme, `n domenii precum construc]ii [i panifica]ie. Potrivit [efului ITM Suceava, Gabriel Harja, `n urma controlului au fost sanc]ionate 31 de societ\]i comerciale, valoarea sanc]iunii aplicate a fost de 138.000 de lei. „Cifra nu poate fi considerat\ una alarmant\, `ns\ num\rul de persoane care muncesc f\r\ forme legale depistat `n luna octombrie a crescut fa]\ de luna septembrie, când au fost identifica]i 23 de muncitori lucrând la negru”, a declarat Gabriel Harja, preciz=nd c\ munca f\r\ la negru nu poate fi sanc]ionat\ cu avertisment, ci cu amenzi date angajatorului a c\ror cuantum s\ fie `ntre 3.000 [i 4.000 de lei pentru fiecare persoan\ depistat\ lucr=nd f\r\ forme legale. Potrivit lui Gabriel Harja, munca la negru `l prejudiciaz\ nu doar pe cel ce munce[te f\r\ forme legale, ci are repercursiuni pentru toat\ comunitatea. (D.P.)

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

No comments

  1. Sa mori de ras , nu alta . Pai atatia gasesti lucrand doar la vreo doua- trei firme . Fosneala de pe sosele ne obliga sa credem ca sigur in economia neagra lucreaza mai multi decat la vedere . Daca cei de la control nu vor sa vada , n-au decat . Nici salarii omenesti nu vor avea in veci . Cu spagile , atentie la DNA . Pisica -i neagra rau in zilele astea .