Tuesday , December 5 2023

414 absolvenți de clasa a VIII-a au promovat probele de aptitudini pentru admiterea în învățământul vocațional

Liceele vocaționale din județul Suceava au în oferta de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 peste 260 de locuri în clasa a IX-a, care au atras un număr de 450 de candidați. Elevilor declarați admiși la probele de aptitudini li se vor calcula mediile finale de admitere la liceu după susținerea Evaluării Naționale

414 absolvenți de clasa a VIII-a care au optat pentru admiterea în învățământul liceal – filiera vocațională au promovat probele de aptitudini, susținute în perioada 15-18 iunie. Din totalul celor 450 de candidați înscriși, doar doi au absentat, iar alți 53 au fost respinși.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, unde s-a înregistrat, și în acest an, cea mai mare concurență dintre toate specializările de la învățământul vocațional din județ, au fost admiși 162 de candidați și trei au fost respinși. Elevii au promovat proba de aptitudini pentru admiterea la specializarea învățător-educatoare prin echivalare, iar candidații respinși nu au îndeplinit criteriul care impune ca media generală a claselor V-VIII, la fiecare dintre disciplinele limba și literatura română, educație vizuală, educație muzicală, educație fizică și sport să fie mai mare sau egală cu 6 sau criteriul care impune ca media generală a claselor V-VIII la purtare să fie 10.

În urma susținerii probelor de aptitudini, la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava s-au înregistrat 31 de respinși și doi candidați neprezentați, din totalul celor 156 înscriși. La specializarea Arhitectură au fost admiși 30 din cei 46 de candidați, la Arte plastice 45 din 55 candidați înscriși au fost admiși, cu medii între 6 și 10, iar la secția Muzică au fost respinși 7 din cei 30 de candidați, mediile celor promovați fiind cuprinse între 7 și 10, în timp ce la specializarea Conservare – restaurare bunuri culturale au fost admiși toți cei 25 de candidați, cu medii între 7,50 și 10.

La Liceul cu Program Sportiv Suceava au fost admiși toți cei 112 candidați care au susținut probele de aptitudini în vederea admiterii, cu medii între 8,75 și 10.

Cei 17 candidați înscriși pentru admiterea la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava au promovat probele de aptitudini cu medii între 9,87 și 10.

Liceele vocaționale din județul Suceava au în oferta de școlarizare pentru anul școlar 2021-2022 peste 260 de locuri în clasa a IX-a, care au atras un număr de 450 de candidați. Candidaților declarați admiși la probele de aptitudini li se vor calcula mediile finale de admitere la liceu după susținerea Evaluării Naționale 2021. (O. NUȚU)

Vezi si

Șase percheziții la o rețea româno-ucraineană de contrabandiști. Trei indivizi arestați, patru mașini și aproape 40.000 de pachete cu țigări, confiscate (FOTO, VIDEO)

Vineri, 1 decembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii …