Monday , September 26 2022

400 suceveni, disponibilizaţi în luna martie a acestui an

someri

Potrivit celor spuse de reprezentanţii AJOFM Suceava, peste 260 de persoane din numărul total al celor disponibilizaţi nu au avut calificare în domeniu. Numărul persoanelor aflate în evidenţa agenţiei, care s-au încadrat în cursul lunii martie, a crescut cu 425 de persoane faţă de luna trecută, de la 1.534 persoane, la 1.959 de persoane u la AJOFM Suceava sunt înregistraţi 14.384 şomeri, din care 77% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 18% persoane cu studii liceale şi postliceale şi 5% persoane cu studii superioare

Datele prezentate de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava arată că, la sfârşitul lunii martie stocul de şomeri disponibilizaţi a fost de 400 de persoane, din care 26 au provenit din disponibilizări colective, restul fiind intrări curente din piaţa muncii.
Potrivit celor spuse de Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, în cursul lunii martie au fost disponibilizate 264 de persoane, cele mai multe neavând calificare în domeniu, majoritatea provenind din disponibilizări curente.
Referitor la proiectul de disponibilizare colectivă iniţiat de S.C.Termica S.A., societatea a anunţat că va face o informare publică, în urma consultărilor cu sindicatele şi a evaluării tuturor posibilităţilor de limitare a numărului concedierilor şi a eventualelor metode de evitare şi atenuare a consecinţelor acestora.
Rata şomajului din luna martie, scăzută faţă de luna februarie
Reprezentantul AJOFM Suceava a dat câteva lămuriei în ceea ce priveşte situaţia pieţei muncii de la sfârşitul lunii martie: „Evoluţia indicatorilor statistici monitorizaţi prezintă o rată a şomajului înregistrat de 5,8%, în scădere cu 0,36% faţă de luna trecută. Evoluţia este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului, în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale”. Numărul persoanelor aflate în evidenţa agenţiei, care s-au încadrat în cursul lunii martie, a crescut cu 425 de persoane faţă de luna trecută, de la 1.534 persoane, la 1.959 de persoane.
In baza de date a agenţiei sunt înregistraţi 14.384 şomeri, din care 77% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 18% persoane cu studii liceale şi postliceale şi 5% persoane cu studii superioare. (Georgiana GROZA)
 

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …