Thursday , April 22 2021

UPDATE. Numarul persoanelor in autoizolare s-a dublat intr-o singura zi. 40 de suceveni infectati cu coronavirus au fost declarati vindecati in ultimele 24 de ore

UPDATE. Conform datelor centralizate la nivel județean pana luni, 18 mai si facute publice de Institutia Prefectului – Judetul Suceava, potrivit unei situatii prezentate de DSP, 2061 de persoane au fost declarate vindecate de COVID-19, cu 40 de persoane mai mult decat ieri.  Ceea ce atrage atentia, insa, este faptul ca numarul sucevenilor aflati in autoizolare la domiciliu este de 774, mai mult decat dublu fata de cel anuntat ieri (361). Mentionam ca odata cu starea de alerta, romanii veniti din strainatate nu mai trebuie sa stea 14 zile in carantina institutionalizata, ci pot sa se autoizoleze la domiciliu, iar in ultimele zile, bazandu-se pe acest lucru, zeci de mii de oameni au intrat in tara, multi dintre ei suceveni.

Potrivit bilantului de astazi, situatia in judetul Suceava se prezinta astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 774 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 581 de persoane.
  • 15005 de persoane ieșite din autoizolare
  • 2520 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.
  • Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 16837 de teste.

Având în vedere numărul mare de solicitări, Prefectura comunica faptul ca valabilitatea documentelor emise de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (permisele de conducere românești, autorizațiile de circulație provizorie, dovezile înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare și ale permiselor de conducere eliberate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor la depunerea dosarelor de înmatriculare/ transcriere/ certificate de înmatriculare sau preschimbare permise de conducere românești/străine sau duplicate), și care au expirat în perioada Stării de Urgență, își prelungesc valabilitatea şi sunt recunoscute de autorităţi pe teritoriul României și în intervalul de 90 zile, disponibil pentru preschimbarea acestora, după încetarea stării de urgență.

De asemenea, s-a reluat activitatea cabinetelor de medicină dentară, pentru cazurile care nu reprezintă urgențe, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii COVID-19.

Deși circulația persoanelor peste 65 de ani este permisă în orice interval orar al zilei, Prefectura menține recomandarea de a se limita pe cât de mult posibil deplasările și de a evita locurile aglomerate, mai ales pentru persoanele din categoriile vulnerabile, pentru a se evita riscul infectării cu noul coronavirus.

Vă reamintim că, începând de azi intră în vigoare Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care prevede sancționarea contravențională a persoanelor, care nu respectă prevederea privind asigurarea măsurilor individuale de protecție a vieții, cu amenzi al căror cuantum este cuprins între 500 lei și 2500 lei.

Purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise. (O.S.)

Vezi si

CNI a anunțat Primăria că va susține și construcția unui nou stadion, lângă Sala Polivalentă

„Veste bună pentru fotbal. După ce Sala Polivalentă este la licitația pentru execuție, iată că …