Thursday , April 25 2024

40 de posturi nedidactice, în special de îngrijitoare și fochiști, suplimentate de IȘJ Suceava

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a aprobat în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație suplimentarea posturilor nedidactice din școli, pentru desfășurarea în condiții optime a activității în unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în anul școlar 2020-2021. Este vorba despre 40 de posturi, în special pentru îngrijitoare, dar și pentru fochiști și șoferi. 

”Am aprobat în Consiliul de Administrație suplimentarea a 40 de posturi nedidactice în unitățile de învățământ din județ. Este vorba, în principal, despre îngrijitoare, șoferi, fochiști și muncitori. Măsurile de protecție impuse de pandemie au dus la creșterea numărului de îngrijitoare necesare pentru igienizarea spațiilor în unele școli, dar și de fochiști este nevoie după ce majoritatea școlilor au achiziționat centrale termice pentru încălzirea claselor”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci.

Precizăm că, la nivel național, numărul de posturi necesare în unitățile de învățământ a fost suplimentat cu 500, cea mai mare nevoie fiind de suplimentarea personalului de îngrijire, care se ocupă cu igienizarea spațiilor de învățare. Decizia a fost adoptată în ședința Executivului din data de 10 septembrie, cu obiectivul de a nu prejudicia dreptul la educație al elevilor, în contextul în care, în data de 1 septembrie, noul an școlar 2020-2021 a început în condițiile prevăzute de starea de alertă.

”Organizarea activităților didactice pe durata stării de alertă presupune dispunerea unor măsuri stricte de igienă și distanțare socială, fapt care determină micșorarea efectivului de elevi la clasă și creșterea exponențială a numărului de clase, implicit a numărului de posturi. În anul 2020, cheltuielile bugetare se vor face cu încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Educației și Cercetării. În viitorii ani financiari, cheltuielile bugetare se vor realiza cu încadrarea în fondurile aprobate prin legile bugetare anuale”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației. (O. N.)

Vezi si

Cum a devenit o groapă de gunoi cea mai bună afacere a Primăriei Suceava. Economii de zece milioane de euro printr-o investiție de nici 2,5 milioane de euro

Un proiect de succes al Primăriei Suceava a fost dus la capăt u și nu …