Friday , January 27 2023

4 cadre didactice, dintre care unul de la USV, și trei studenți suceveni, depistați cu COVID

Cazuri noi de COVID în rândul elevilor nu au fost raportate astăzi, însă a crescut numărul studenților depistați pozitiv, ajungând la 4. Totuși, vestea bună este că unul singur din cei trei depistați azi este student la USV, ceilalți doi fiind studenți suceveni, dar sunt înscriși la alte instituții de învățământ superior din țară. În săptămâna 5-9 octombrie, opt unități școlare vor funcționa în scenariul roșu, fiind vorba despre unitățile de învățământ din Siret și comuna Calafindești.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava anunță noi cazuri de COVID în sistemul de învățământ. Astăzi au primit rezultate pozitive la testarea pentru SARS-Cov2 patru cadre didactice, dintre care unul este angajat al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava. ”Avem patru cazuri noi de COVID în rândul cadrelor didactice. O învățătoare de la Școala Generală Horodnic de Sus, un profesor de educație fizică de la Liceul <Ion Nistor> Vicovu de Sus, o educatoare de la Colegiul <Mihai Eminescu> Suceava și un prim caz în rândul personalului didactic de la Universitatea Suceava. Cadrul didactic s-a testat în contextul începerii noului an universitar. Toate aceste persoane sunt fie asimptomatice, fie au simptome ușoare și nu au contacți direcți la locul de muncă”, a explicat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, care a precizat că infectarea educatoarei de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava nu are legătură cu cazurile depistate în urmă cu două săptămâni la această unitate de învățământ, deoarece grădinița își desfășoară activitatea într-un corp de clădire separat de liceu.

Cazuri noi de COVID în rândul elevilor nu au fost raportate astăzi, însă a crescut numărul studenților depistați pozitiv, ajungând la 4. Totuși, vestea bună este că unul singur din cei trei depistați azi este student la USV, ceilalți doi fiind studenți suceveni, dar sunt înscriși la alte instituții de învățământ superior din țară. ”Au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID un masterand în anul I de la Universitatea Suceava, care s-a izolat acasă, el neavând contact cu colegii pentru că nu au început cursurile, un student din Todirești care studiază la Facultatea de Științe Economice din Cluj și unul de la Academia de Poliție București, care face practică la Poliția Fălticeni. În cazul acestuia, mama era pozitivă și s-a autoizolat la domiciliu, însă a avut ceva simptome, s-a testat ieri și azi a primit rezultatul pozitiv”, a declarat Gabriela Băncilă, reprezentantul DSP Suceava.

În ceea ce privește scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ din județ, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a reanalizat situația vineri, 2 octombrie. Conform propunerilor formulate de consiliile de administrație ale unităților școlare, avizate de IȘJ Suceava și DSP Suceava, în săptămâna 5-9 octombrie, opt unități școlare vor funcționa în scenariul roșu. Este vorba despre cele din orașul Siret: Clubul Copiilor, Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă”, Grădinița cu Program Normal ”Luminița”, Școala Gimnazială ”Petru Mușat” și Grădinița cu Program Normal Siret, dar și cele trei unități din comuna Calafindești, și anume Școala Gimnazială Calafindești, Grădinița cu Program Normal Calafindești și Școala Primară Botoșenița Mare. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …