39% dintre angajații din sistemul de educație sucevean au optat pentru vaccinarea anti COVID-19

reportersite
13 ianuarie 2021, 16:08

”Am centralizat informațiile primite de la unitățile de învățământ din județ privind disponibilitatea pentru vaccinarea anti COVID-19. Astfel, au optat pentru vaccinare 40,5% dintre cadrele didactice, 42,6% din personalul didactic auxiliar, iar la personalul nedidactic avem 34,25% răspunsuri afirmative”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Drept urmare, o medie a celor trei procente, reprezentând categoriile de personal din învățământ, arată că 39,11% dintre angajații din sistem sunt dispuși să se vaccineze. În unitățile de învățământ din județ sunt angajate 7.569 de cadre didactice, 1.004 cadre didactice auxiliare și 1.994 de persoane în categoria personal nedidactic.  

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a primit, în cursul zilei de miercuri, ultimele informații din partea unităților de învățământ din județ, ca urmare a solicitării adresate de către Ministerul Educației, cu privire la disponibilitatea de vaccinare anti COVID-19 a personalului din sistem. În urma centralizării informațiilor, se pare că puțin peste 39% dintre angajați sunt dispuși să se vaccineze.

”Am centralizat informațiile primite de la unitățile de învățământ din județ privind disponibilitatea pentru vaccinarea anti COVID-19. Astfel, au optat pentru vaccinare 40,5% dintre cadrele didactice, 42,6% din personalul didactic auxiliar, iar la personalul nedidactic avem 34,25% răspunsuri afirmative”, a declarat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Drept urmare, o medie a celor trei procente, reprezentând categoriile de personal din învățământ, arată că 39,11% dintre angajații din sistem sunt dispuși să se vaccineze.

IȘJ Suceava a informat că, în unitățile de învățământ din județ sunt angajate 7.569 de cadre didactice, 1.004 cadre didactice auxiliare și 1.994 de persoane în categoria personal nedidactic.

Potrivit edupedu.ro, Ministrul Educației a precizat zilele trecute că, din rezultatele preliminare la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare a personalului din sistem, a reieșit că există multe unități de învățământ preuniversitare în care doi din trei angajați doresc să se vaccineze. De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a specificat că sunt și situații în care rata de vaccinare este mai scăzută. ”Nu o să mă antepronunț, s-au făcut deja sondaje pe eșantioane limitate. În data de 15 ianuarie, după-amiază, la orele 16:00, vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România”, a transmis ministrul Educației, precizând că rezultatul acestor chestionare nu va condiționa deschiderea școlilor începând cu semestrul II, însă un procent mare în favoarea vaccinării ar însemna o creștere a siguranței în școli atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Vaccinarea personalul didactic poate începe la finalul acestei luni sau începutul lunii februarie, după cum au transmis reprezentanții Comitetului Național pentru vaccinare împotriva COVID-19. (Oana NUȚU)

 

 

 

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. gogu 14/01/2021 la ora 17:03 - Raspunde

    afara cu covidiotii din sistem!

  2. Neculai 14/01/2021 la ora 14:25 - Raspunde

    Nu este de mirare. Procentul este în concordanță cu starea actuală a învățământului. Ce educație poate face un profesor care nu este capabil să înțeleagă rolul unui vaccin, sau, mai grav, care se teme de roboții lui Bill Gates din vaccin? Cred că mai mult din jumătate din profesorii actuali, au o gândire efectiv primitivă, și au un rol distructiv asupra copiilor noștri. Bineînțeles că o parte dintre cei care nu se vaccinează au motive întemaiate, dar mulți cred mai degrabă în ghioc decât în vaccin.

Spune-ti parerea!