Monday , December 5 2022

381 de brazi de Crăciun, confiscaţi de poliţiştii suceveni

Un bărbat care a cumpărat de la o firmă din Brăila 381 de brazi, fără a avea avizele în ordine, a fost amendat cu 5.000 de lei şi lăsat fără brazii în valoare de circa 15.000 de lei  

brazi 3

Având în vedere specificul perioadei şi apropierea sărbătorii Crăciunului, poliţiştii au intensificat activităţile de control pentru asigurarea legalităţii depozitării, transportului şi comercializării brazilor de Crăciun. În cadrul acţiunilor şi controalelor desfăşurate, poliţiştii au găsit şi confiscat 381 de brazi de Crăciun care urmau să fie comercializaţi cu încălcarea legislaţiei în domeniu.

La data de 12 decembrie 2017, o echipă mixtă formată din poliţişti ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava, sprijiniţi de o grupă de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a făcut un control la IF Curcă Florin din municipiul Suceava, administrată de Florin Curcă, de 46 de ani, localnic privind legalitatea achiziţiei, deţinerii şi comercializării pomilor de Crăciun, ocazie cu care a constatat faptul că, la data de 8 decembrie a.c., bărbatul a cumpărat de la SC Bradis SRL din judeţul Brăila 400 pomi de Crăciun, fără ca în avizul de însoţire secundar să fie consemnată provenienţa şi fără a avea valid codul unic generat de aplicaţia informatică în domeniul silvic.

Florin Curcă a pus la dispoziţia echipei de control pomii cumpăraţi, ocazie cu care, în urma inventarierii, s-a constatat faptul că acesta a achiziţionat 381 de brazi de Crăciun.

În acest caz s-a dispus sacţionarea atât a IF Curcă Florin, cât şi a SC Bradis SRL cu amenzi în valoare de 5.000 de lei şi confiscarea celor 381 de pomi de Crăciun din specia brad, în valoare de 15.240 de lei, care au fost predaţi în custodia Ocolului Silvic Pătrăuţi. (D.Z.)

 

Vezi si

O familie cu patru copii din Stulpicani are nevoie de ajutor după ce a rămas fără acoperiș deasupra capului în prag de Sărbători

Agoniseala de-o viață a familiei a fost mistuită de un puternic incendiu, săptămâna trecută. După …